Германската EON SE, която имаше бизнес и в България, обединява

...
Германската EON SE, която имаше бизнес и в България, обединява
Коментари Харесай

E.ON опасва европейските магистрали със зарядни станции за електромобили

Германската EON SE, която имаше бизнес и в България, сплотява сили с датската Clever, с цел да построят мрежа от станции за бързо зареждане на електрически коли по европейските автомагистрали в миг, в който районът не съумява да подтиква необятно търсене за модели с новия вид задвижване, написа Bloomberg.

Мрежата, която ще бъде подкрепена и с 10 милиона евро финансиране от Европейския съюз, в началото ще включва 180 станции от Италия до Норвегия. Първите ще бъдат в Германия и Дания и ще стартират да работят още преди идващото лято. Те ще бъдат ситуирани на най-вече 180 километра една от друга, което ще разреши пътувания с електрически коли през целия континент.

 Може ли една бензинова кола да е по-
Може ли една бензинова кола да е по- " зелена " от електрическа?

Едно проучване на MIT дава отговор, който може да ви изненада

Автомобилните производители харчат рекордно количество средства за създаването на електрически коли, с цел да отговорят на затегнатите стандарти против замърсяването на въздуха. Поредната смяна, съгласно която междинното равнище на изпуснати CO2 от моделната гама на производителите, ще влезе в действие от 2021 година А тази седмица Европейска комисия показа проект за последващо 30% понижение от 2030 година

 Shell България слага зарядни за електрически автомобили в 16 бензиностанции
Shell България слага зарядни за електрически автомобили в 16 бензиностанции

Първите две от тях към този момент работят

" Трябва да сме подготвени за всеобщото нахлуване на електрическите коли ", споделя Каспър Молер, изпълнителен шеф на Clever. " Имаме потребност от инфраструктура ", добави той.

Volkswagen, BMW и Mercedes-Benz също се сплотиха, с цел да основат 400 станции до края на десетилетието.

Clever, която към този момент е построила 1 500 станции в Скандинавия и северна Германия, даде обещание станциите да могат да презареждат акумулатори на колите за към 20 минути.

 Електромобилите остават привилегия на богатите
Електромобилите остават привилегия на богатите

Платежоспособността и публичните тласъци имат съществена роля при покупката им
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР