Германската екологична организация Дойче умвелтхилфе (Deutsche Umwelthilfe) призовава за мерки

...
Германската екологична организация Дойче умвелтхилфе (Deutsche Umwelthilfe) призовава за мерки
Коментари Харесай

Германска екоорганизация иска по-високи такси за паркиране на големи коли в градовете

Германската екологична организация " Дойче умвелтхилфе " (Deutsche Umwelthilfe) приканва за ограничения против огромните коли в централните зони на градовете, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. 

Организацията разгласи начинания в доста немски градове за противопоставяне на " напора от едрогабаритни коли ", призовавайки те да бъдат облагани с по-високи такси за паркиране. 

Гражданите могат да изберат град, в който екоактивистите да подадат публично искане за ограничения против такива коли. 

Във Франция жителите на Париж утвърдиха на референдум проект на общинските управляващи за утрояване на таксите за паркиране на огромни коли. От септември за високопроходими спортни коли от вида Ес Ю Ви (SUV) и други по-едрогабаритни коли става 18 евро на час. Таксата ще важи за туристи и гости на френската столица, а локалните поданици, търговци и представители на бранша на услугите ще могат да аплайват за изключение. Промяната няма да обхване частните паркинги. 

Германската асоциация на градовете поддържа координирани на локално ниво решения за трафика. 

" Дойче умветхилфе " приканва също по този начин разрешителните за паркиране за жителите да костват най-малко 360 евро годишно, а за коли с дължина над 5 метра такива въобще да не бъдат издавани. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР