Германската е забранила неонацистката групировка Combat 18, предаде Би Би

...
Германската е забранила неонацистката групировка Combat 18, предаде Би Би
Коментари Харесай

Забраниха неонацистка група в Германия

Германската е забранила неонацистката формация Combat 18, съобщи Би Би Си.

Федералното вътрешно министерство е съобщило през днешния ден за профилирани полицейски интервенции, извършени в шест провинции. В акцията против десните екстремисти са били мобилизирани към 200 чиновници на реда. При претърсванията са били иззети мобилни телефони, портативни компютри, опиати и пропагандна литература. Към този миг не са постъпили данни за арести на дейци на формация.

Закопчаха неонацисти в Италия

Combat 18 ( "Битка 18 ") е била основана във Англия през 70-те години на предишния век. Числото 18 е било взето от следващите номера на буквите А (1) и Н (8) в немската писменост, съвпадащи с буквите на лидера на Третия райх Адолф Хитлер. "В нашата страна няма място за тоталитарни идеологии и антисемитизъм ", се е посочвало в формалното известие на Министерство на вътрешните работи.

Според държавното управление в Берлин акцията против Combat 18 е била обвързвана с следствието на гибелта на политика Валтер Любке в централния град Волфхаген на 2 юни 2019 година Защитникът на имигрантите е бил погубен от неонациста, наименуван Стефан Е. Екстремистът е признал за извършаването от него закононарушение преди към половин година.

Вълчи ударни бригади са подготвяли прелом в Берлин

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР