Германската Дойче Банк е намесена в скандал с пране на

...
Германската Дойче Банк е намесена в скандал с пране на
Коментари Харесай

Дойче банк ще бъде съдена за пране на 20 милиарда долара

Германската " Дойче Банк " е намесена в скандал с пране на съветски пари на стойност 20 милиарда $, оповестява английският " Гардиън ". Според конфиденциален отчет, представен от вестника, банката е застрашена от санкции и правосъдно предледване, защото нейни висши чиновници са били забъркани в противозаконна скица.

В отчета, направен от самата банка, се показва, че има огромен риск регулаторните финансови институции на Съединени американски щати и Англия да заведат досъдебно произвеждане и престъпно следствие.

Дотук се стига след определяне на присъединяване на банката в скица за пране на пари на съветски жители, свързани с Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Кремъл. Схемата работила четири години. За този интервал са били изпрани 80 милиарда $, една четвърт от които са минали през " Дойче Банк ".

Замесените съветски жители са употребявали компании, основани в западни страни. Тези били единствено на хартия, без адрес и централа. Отдавали фиктивни задължения една на друга, без да ги погасяват. Съдии в Молдова са удостоверили тези отговорности, а те били погасени посредством съветски средства, които навлезли в западни страни.

Това е част от най-големия банков скандал в Европа, обвързван с изпирането на 200 милиарда евро от " Данске Банк " през клона й в Естония.
 Срив в акциите на Дойче банк поради полицейска интервенция Срив в акциите на Дойче банк поради полицейска интервенция
Само за няколко минути акциите на най-големия финансов институт в Германия, Дойче банк, се сринаха. В централата във Франкфурт се организира огромна пол...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР