Германската бизнес общност изрази днес недоумение, след като канцлерът Ангела

...
Германската бизнес общност изрази днес недоумение, след като канцлерът Ангела
Коментари Харесай

Германският бизнес смаян от новото удължаване на локдауна

Германската бизнес общественост изрази през днешния ден неразбиране, откакто канцлерът Ангела Меркел и районните водачи се схванаха да удължат националната карантина за ковид до 7 март, съобщи Ройтерс. " Политиците изоставят промишлеността ", съобщи Андреа Белеганте от лобистката група на Бе де Ес (BdS), която съставлява ресторантьорството и кетъринга и добави, че е " смаяна ". " Отново няма вероятности, още веднъж няма съответни стъпки към тактика за отваряне, още веднъж единствено отсрочване без вероятности до началото на март ", споделя още Белеганте.

Според съглашението, реализирано през вчерашния ден, фризьорските салони ще могат да отворят от 1 март, само че изискванията за последователно отваряне на останалата част от стопанската система са затегнати като границата за разхлабване на ограничения към този момент е свалена до не повече от 35 нови случая на 100 000 души над седем дни, спрямо 50 на 100 000 преди, напомня организацията.

Ханс Петер Волзайфер, президент на организацията, представляваща квалифицираните занаятчии, дефинира като разочароващо това, че водачите не са съумели да се договорят за обстоен проект за отваряне, който да помогне на бизнес проекта да се форсира.

Антон Бьорнер, президент на Федерацията на немската търговия на едро, външната търговия и услугите (BGA), съобщи, че проектът за отваряне е прекомерно неразбираем.

Марсел Фрацшер, оглавяващ Германския институт за стопански проучвания, прикани за спомагателна държавна поддръжка, изключително за самонаетите и лицата на свободна процедура.

В същото време немската канцлерка Ангела Меркел прикани през днешния ден германците да проявят още малко самообладание, на фона на контрактуваното през вчерашния ден решение с районните водачи за удължение на карантината поради ковид до 7 март. Карантината в Германия няма да продължи и ден повече от нужното, даде обещание Меркел в изказване в Бундестага през днешния ден, долната камара на немския парламент, съобщи Ройтерс. Тя защити решението, че карантината следва да бъде разхлабена, откакто броят на инфектираните на 100 000 души спадне под 35.

Меркел посочи, че удължаването на карантината е належащо за предотвратяването на риска от трета вълна на пандемията. Германската канцлерка подчерта, че този риск е обвързван с появяването на нови варианти на вируса и призна, че Германия не е работила задоволително бързо предходната есен, с цел да предотврати втората вълна на пандемията от ковид. " Не въведохме карантина задоволително рано или по задоволително последователен метод на фона на признаците и предизвестията на разнообразни учени за втора вълна ", съобщи Меркел в Бундестага.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР