Германската биотехнологична група Кюрвак (CureVac) обяви в сряда, че ваксината

...
Германската биотехнологична група Кюрвак (CureVac) обяви в сряда, че ваксината
Коментари Харесай

Провал на ваксината на Кюрвак при масовите тестове

Германската биотехнологична група Кюрвак (CureVac) разгласи в сряда, че имунизацията й против Covid-19 е посочила 47 % успеваемост при последната фаза на тестванията, което е под главната цел на проучването, заяви Ройтерс.

Това слага под подозрение възможната доставка на стотици милиони дози за Европейския съюз, разяснява организацията.

Разочароващата успеваемост на имунизацията, известна като CVnCoV, е била открита при промеждутъчен разбор, учреден на 134 случая на КОВИД-19 в изследване с присъединяване на към 40 хиляди доброволци в Европа и Латинска Америка.

През ноември Европейският съюз резервира до 405 милиона дози от имунизацията, от които 180 милиона са спомагателна алтернатива. След това компанията подписа меморандум за съгласие с Германия за още 20 милиона дози.

Компанията заяви, че най-малко 13 разновидността на ковид са открити в тестовата група, като добави, че истинската версия на вируса, открита в китайския град Ухан в края на 2019 година, е " липсвала съвсем изцяло " в тестванията досега.

По-конкретно от случаите на КОВИД-19 в тестовата група 124 са били изследвани за идентифициране на вирусния вид. Само един е бил провокиран от истинската версия на ковид, до момента в който 57 % са се дължали на по-заразните разновидности, будещи безпокойствие.

Според известието на компанията междинните резултати сочат, че имунизацията е ефикасна при по-младите участници в тестванията, само че е посочила ниска успеваемост при тези над 60 години, които са в максимален риск от тежко заболяване. Главният изпълнителен шеф на Кюрвак Франц-Вернер Хаас обаче посочи, че след финалния разбор е допустимо данните за успеваемостта да се трансформират.

Д-р Амеш Адалджа, специалист по инфекциозни болести в Центъра по здравна сигурност в университета Джонс Хопкинс, съобщи, че би желал да види данните за способността на имунизацията на Кюрвак да предотврати съществено заболяване, хоспитализация и гибел. " Ако тя може да направи това, даже при 47 % успеваемост в симптоматичното заболяване, това въпреки всичко е доста скъпо. Това е всичко, което ние постоянно сме желали от имунизациите да вършат ", сподели той.

Д-р Питър Хотес, вирусолог и декан на националния факултет за тропическа медицина в медицинския лицей в Байлър, Тексас, сподели, че не е ясно дали казусът зависи от вирусния вид или от неспособността на имунизацията да основава високи равнища на антителата.

От основаването си през 2000 година основаната в Тюбинген, Германия, биотехнологична компания Кюрвак се специализира в така наречен mRNA технология, която е зад триумфа на имунизациите на Пфайзер-Бионтех и Модерна, които демонстрират над 90 % успеваемост в предотвратяването на болестта.

Преди появяването на високоефективните ваксини американската Агенция за надзор на храните и медикаментите беше сложила като цел най-малко 50 % успеваемост, до момента в който Световната здравна организация - 70 %.

Цената на акциите на Кюрвак в търговията в Съединени американски щати спадна с 50,6 % след публикуването на данните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР