Германската BASF SE, която е най-голямата химическа компания в света,

...
Германската BASF SE, която е най-голямата химическа компания в света,
Коментари Харесай

Най-голямата химическа компания в света отчете нетна загуба

Германската BASF SE, която е най-голямата химическа компания в света, регистрира чиста загуба за третото тримесечие (юли-септември) на годината.

В тази връзка компанията разгласи и стесняване на програмата си за финансови разноски.

Както се показва в известието на химическата компания, чистата ѝ загуба през миналото тримесечие възлиза на 249 милиона евро, спрямо облага от 909 милиона евро за същия интервал на предходната година.

Същевременно приходите на BASF за интервала са паднали с 28% на годишна база, до 15,73 милиарда евро.

Консенсусната прогноза на анализатори от самата компания за третото тримесечие беше за чиста облага от 282 милиона евро и доходи от 17,58 милиарда евро.

Печалбата на компанията преди налози и лихви (EBIT) без еднократни фактори, спадна на половина на годишна база, до 575 милиона евро.

На този декор управлението на BASF взе решение да понижи финансовите разноски с 4 милиарда евро, за интервала от 2023 година до 2027 година, до 24,8 милиарда евро.

В същото време, компанията удостовери финансовите си прогнози за 2023 година Приходите за цялата година към момента се чака да бъдат на равнище от 73-76 милиарда евро, а поправената EBIT - от 4-4,4 милиарда евро.

Акциите на BASF нарастнаха по време на търговията през вчерашния ден с 4%. От началото на тази година цената им е намаляла с 6,6%, отбелязва money.bg.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР