Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) отменя над 2000 полета на летищата

...
Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) отменя над 2000 полета на летищата
Коментари Харесай

„Луфтханза“ отменя още над 2000 полета заради недостиг на персонал

Германската самолетна компания " Луфтханза " (Lufthansa) анулира над 2000 полета на летищата във Франкфурт и Мюнхен поради дефицит на личен състав. Това заяви късно нощес представител на превозвача, представен от ДПА.

Компанията разгласи преди две седмици, че ще анулира 900 полета през юли, а в този момент заяви за още 2200 от общо 80 000.

" Отмяната ще засегне по-специално вътрешните немски и вътрешноевропейските полети, само че не и класическите ваканционни дестинации ", предвид на туристическия сезон, прецизираха от " Луфтханза ", допълвайки, че разписанията на полетите също могат да се трансформират.

Стачките на чиновниците по сигурността на летищата, метеорологичните феномени и нарасналият % на болни от COVID-19 измежду личния състав натовариха действието на компанията в допълнение, обосноваха се германците.

Пътниците на " Луфтханза " ще бъдат осведомени неотложно за анулацията и при опция ще бъдат пренасочени към други подобаващи полети. 
Междувременно в Брюксел се организираха стачки в самолетна компания " Брасълс еърлайнс " (Brussels Airlines), част от " Луфтханза груп ", и нискотарифния транспортьор " Райънеър " (Ryanair). Те засегнаха десетки хиляди пасажери на главното летище в Брюксел и летище " Шарльороа ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР