Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) днес е отменила стотици свои полети

...
Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) днес е отменила стотици свои полети
Коментари Харесай

СТАЧКА: Луфтханза отмени стотици полети

Германската самолетна компания " Луфтханза " (Lufthansa) през днешния ден е отменила стотици свои полети поради стачка на наземния й личен състав на пет огромни немски летища, осведомят международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

По апела на синдиката " Ферди " (Verdi) стачкуват чиновниците на самолетната компания на летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин и Дюселдорф. Предвидено е стачката, която стартира в 4:00 часа сутринта локално време (5:00 ч. българско време) да продължи 27 часа, показва Асошиейтед прес.

Сред анулираните полети са сред София и аерогарите във Франкфурт и Мюнхен.

Спрени са сред 80 и 90 на 100 от общо към 1000 полета, които са били планувани по-рано от " Луфтханза " и от една от дъщерните й самолетни компании - " Еър Доломити " (Air Dolomiti). Засегнати са над 100 000 пасажери, отбелязва ДПА.

" Луфтханза " разгласи по-рано, че самолетните билети за анулираните полети ще могат да бъдат презаверени гратис. Билетите за вътрешните полети в Германия на самолетната компания може да бъдат сменени за ваучери, които да бъдат употребени за пътешестване с трен.

Стачката не е засегнала активността на друга дъщерна самолетна компания на " Луфтханза " - " Юроуингс " (Eurowings), по данни на немския авиопревозвач, показва АП.

Стачката е в отговор на продължаващите договаряния на профсъюза " Ферди " за заплатите на близо 25 000 наземни чиновници.

Профсъюзът предизвести за " разширение на протестната вълна " в " Луфтханза ", в случай че управлението на самолетната компания не усъвършенства " значително " своето предложение за нарастване на възнагражденията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР