Германската армия се подготвя за помага в коронавирусната криза, ако

...
Германската армия се подготвя за помага в коронавирусната криза, ако
Коментари Харесай

Германската армия е готова за борба с коронавируса

Германската войска се приготвя за оказва помощ в коронавирусната рецесия , в случай че други държавни чиновници са пренатоварени със болестта, съобщи министърът на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер в четвъртък, представена от " Ройтерс "

" Ние се приготвяме за най-лошия сюжет, при който доста огромен брой хора ще се заразят и имаме човешки запаси да помогнем ", сподели тя. Броят на доказаните случаи в Германия скочи с съвсем една трета в четвъртък , с цел да доближи 11 000, с 20 известни смъртни случая досега, съгласно Института за надзор на болесттите Робърт Кох.

Скокът частично се дължи на огромен брой туристи, които се връщат от зимните ски излети в Северна Италия, Швейцария и Австрия , доста от които са тествани незабавно след завръщането си, обявиха управляващите в Хамбург.

Голямото нарастване обаче провокира опасения, че Германия рискува да се окаже с хиляди хора, нуждаещи се от хоспитализация, като здравната система ще е претрупана като тази на Италия . Това е сюжет, който държавното управление на канцлера Ангела Меркел желае да избегне, като са лимитирани обществените контакти, затварят се учебните заведения, детските центрове и несъществените предприятия до след Великден.
 Огромен растеж на инфектираните с ковид в Германия
Огромен растеж на инфектираните с ковид в Германия

Правителството обмисля избавителен пакет от 40 милиарда евро

Крамп-Каренбауер съобщи, че военните към този момент са се свързали със стотици медицински резервисти и ще могат да защитят сериозната инфраструктура и да популяризират здравно съоръжение , медикаменти и маски, в случай че това стане належащо.

Армията също по този начин може да помогне за основаването на спонтанни лечебни заведения с кревати за интензивно лекуване и да отвори лични медицински центрове, където 60-70% от пациентите сега са цивилен, за членове на обществото, нуждаещи се от здравна помощ след заразяване с вируса.

Разполагането на армията в Германия би било изключително сензитивно за доста германци , към момента преследвани от предишното на страната при нацистката власт. Всяка такава стъпка е строго непокътната за рискови условия в следвоенната демократична конституция на Германия и Крамп-Каренбауер съобщи, че ще бъде координирана с 16-те района, които ръководят личното си здраве и сигурност.

С една от най-старите популации в света, Германия бързо може да се окаже без задоволително кревати за интензивно лекуване , в случай че не успее да забави разпространяването на вируса, който предизвиква респираторни проблеми, изключително при възрастни хора.

Около 22% от 83 милиона души в Германия са над 60 години , а канцлерът Ангела Меркел акцентира в рядко телевизионно послание към нацията, че ограниченията за ограничение на персоналните свободи са нужни за отбрана на най-слабите, а точно възрастните хора.

Крамп-Каренбауер съобщи, че задачата е да се удвои потенциалът на легловата база до съвсем един милион и да се усили броят на леглата за интензивно лекуване от 28 000 на 50 000 .

Тя отхвърли опасенията от дефицит на главно здравно съоръжение като маски и вентилатори , като съобщи, че немските компании са нараснали производството и е допустимо да се внасят от Китай , където производството се усилва още веднъж.

" Германските жители могат да разчитат на армията " , сподели Крамп-Каренбауер.
 Меркел: Германия е изправена пред най-голямото предизвикателство след ВСВ
Меркел: Германия е изправена пред най-голямото предизвикателство след ВСВ

Тя разгласи по-рано, че се чакат милиони болни в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР