Германската Ангела Меркел посети столицата на Албания Тирана по време

...
Германската Ангела Меркел посети столицата на Албания Тирана по време
Коментари Харесай

Меркел: ЕС не трябва да измисля нови условия за членство на Западните Балкани

Германската Ангела Меркел посети столицата на Албания Тирана по време на последното си публично пътешестване до района, оповестява " Евронюз ".

Напускащият водач се срещна с шест държавни ръководители от Западните Балкани , в това число Албания, Северна Македония, Черна гора, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово .

Тя прикани водачите да работят дружно с локалните държавни управления за участие в Европейски Съюз .

" След като изискванията са изпълнени, Европейски Съюз би трябвало да удържи на думата си и да не измисля нови условия, тъй като не им харесва да се занимават с евентуални нови членове по вътрешнополитически аргументи ", сподели канцлерът.

" Ако не желае да продължи напред с процеса на присъединение, това основава отчаяние. "

Европейски Съюз не може да си разреши да бъде безразличен . Не единствено тъй като силите като Русия и Китай непрестанно уголемяват въздействието си , само че и тъй като на Балканите напрежението непрестанно кипи , а авторитаризмът нараства на всички места.

" Имаше триумфи като проекта за общ пазар, премахването на таксите за роуминг и почивки на сърби в албанската ривиера - нещо, което дълго време изглеждаше немислимо за мнозина... Но скромният прогрес и разочарованието в балканските страни също демонстрират, че рутинните уверения за вероятностите на Европейски Съюз би трябвало да бъдат последвани от политически дейности . "
 Меркел: Интеграцията на Западните Балкани е безспорна нужда
Меркел: Интеграцията на Западните Балкани е безспорна нужда

Европа има извънреден геостратегически интерес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР