Германската агенция за мигранти и бежанци (BAMF) се разтресе от

...
Германската агенция за мигранти и бежанци (BAMF) се разтресе от
Коментари Харесай

Скандал в Германия! Хиляди бежанци получили статут срещу подкуп, сред тях има терористи

Германската организация за мигранти и бежанци (BAMF) се разтресе от скандал, определян за най-големия в цялата й история.
Нейното районно посланичество в Бремен през интервала 2013-2016 година е предоставило статут на бежанци на хиляди мигранти, без да има съображение за това, написа "Билд ".
Източници от Министерството на вътрешните работи в Берлин считат, че това е станало против рушвет. Оформяне на статут на емигрант през избран юрист е коствало 1000 евро.
Разкритието потегля от статистиката- съгласно нея, иракчани, които са потърсили решение на статута им в Бремен, са получили позитивен отговор в 96.4% от случаите, до момента в който в Берлин да вземем за пример този % е едвам 50.1%.
Подобно е и ситуацията при афганистанците - 65% от молбите са задоволени против 30% в Бранденбург. В центъра на абсурда е някогашният шеф на BAMF в Бремен - Улрика Б. Лично тя е дала 1200 позитивни решения, без да има задоволително учредения за това.
Според полицията, в Бремен статут на бежанци са получили минимум 80 екстремисти или с потвърдени връзки с терористични организации, а трима от тях са представлявали "особен интерес за спецслужбите ". Всички те сега живеят умерено с помощите на немската страна в Берлин, Долна Саксония и Северен Рейн-Вестфалия.
Въпреки уверенията на полицията,че тези хора са под надзор, обществеността в страната е възмутена и чака отговорните за случилото се да застанат пред съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР