Германска правителствена комисия обяви днес исторически план, според който страната

...
Германска правителствена комисия обяви днес исторически план, според който страната
Коментари Харесай

Германия постигна компромис за отказ от въглищата до 2038-а

Германска държавна комисия разгласи през днешния ден исторически проект, съгласно който страната ще спре да употребява въглища за производството на електрическа енергия до края на 2038 година , съобщи ДПА. Комисията за въглищата реализира съглашение, включващо както последна дата за последователното изключване на електроцентралите на въглища, по този начин и компенсационна помощ от милиарди евро за енергийните компании и засегнатите провинции.
 
Планът на комисията обаче е единствено целесъобразен, а използването на предложенията е в пълномощията на държавните управления на обособените провинции и федералната власт в Берлин.
 
 въглища ThinkStock/Getty Images

Германия желае да спре потреблението на въглища , с цел да извърши екологичните си цели. Страната, която е четвъртата по величина стопанска система в света и има мощно развита индустрия, възнамерява също по този начин до 2022 година последователно да се откаже и от нуклеарната сила.
 

Днешното решение бележи исторически ден за Германия, съобщи ръководителят на комисията Ронал Пофала. Планът бе посрещнат с възторг от енергийните компании и песимизъм от природозащитнически организации.-->
 
Според " Грийнпийс " е недопустимо отводът от въглищата да се случи чак през 2038 година, съобщи Мартин Кайзер, ръководителят на организацията в Германия. Той въпреки всичко приветства обстоятелството, че страната се разсънва " след години на кома в екологичната политика ".
 
 ThinkStock/Getty Images

Представители на енергийния бранш приветстваха сигурността, която се обезпечава за фирмите съгласно проекта на комисията. Договорката значи, че " никой чиновник няма да се окаже на дръвника ", уточни Михаел Василиадис, началник на минодобивната компания ИГе Бе Це Е (IG BCE).
 
В централните елементи на Германия към момента работата на хиляди хора зависи от въглищата. През 2017 година страната е произвела 37% от електричеството си от въглища, съгласно статистическата работа.
 
 ThinkStock/Getty Images

Преговорите в комисия реализираха прогрес по редица основни въпроси . Въгледобивните райони като провинциите Северен Рейн - Вестфалия, Бранденбург, Саксония и Саккония - Анхалт желаеха да бъдат поети обвързващи задължения за финансова поддръжка, с цел да се оправят с нужните структурни промени на фона на идното закриване на миннодобивната индустрия през идните години.

Междувременно нова анкета сподели през вчерашния ден, че по-голяма част от популацията утвърждава бърз отвод от изкопаемите горива. Сред запитаните 1258 души 73% поддържат допустимо най-бързия отвод от въглищата, сочи анкетата за телевизия Цет Де Еф. За 18% скоростното прекъсване на добива на сила от въглища е по-малко значим, до момента в който 7% показват, че той няма значение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР