Германска лекарка беше осъдена на две години и девет месеца

...
Германска лекарка беше осъдена на две години и девет месеца
Коментари Харесай

Германска лекарка отива в затвора за незаконно издаване на удостоверения, позволяващи да не се носят маски


Германска лекарка беше наказана на две години и девет месеца затвор за нелегално издаване на удостоверения, позволяващи да не се носят маски, на повече от 4000 души по време на коронавирусната пандемия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Районният съд в югозападния град Вайнхайм удостовери, че докторката е наказана за " издаване на погрешни здравни документи " на хора от цяла Германия, множеството от които тя в никакъв случай не е срещала и не е преглеждала. По време на процеса обвинената твърдяла, че носенето на маски е нездравословно за здравето на хората.

Освен че ще лежи в пандиза, дамата получи и тригодишна възбрана за практикуване на лекарската специалност и бе наказана да заплати 28 000 евро - общата сума, която е взела за издаването на документите. Офис асистентът ѝ е санкциониран с 2700 евро.

Лекарката има намерение да апелира, заяви юристът ѝ.

Десетки нейни поддръжници се събраха пред съда във Вайнхайм, с цел да стачкуват против присъдата и наложените поради пандемията ограничавания.

Миналата година Германия анулира условията за носене на маски на закрити публични места, само че те остават наложителни във влаковете, пътуващи на дълги дистанции, в лекарските кабинети, лечебните заведения, домовете за възрастни хора и в някои транспортни средства на районния публичен превоз, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР