Германска компания заяви интерес към инвестиция от над 1 млрд.

...
Германска компания заяви интерес към инвестиция от над 1 млрд.
Коментари Харесай

Германска компания с интерес към инвестиция за над 1 млрд. евро в Северозападна България

Германска компания съобщи интерес към инвестиция от над 1 милиарда евро в района на Северозападна България. Това стана ясно по време на среща през днешния ден сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и управлението на „ Профайн Енерджи ГмбХ “. Това би била най-голямата еднократна инвестиция, правена в историята на българската стопанска система.

„ Можете да разчитате на цялостна поддръжка на страната за ускорение на административни процедури при осъществяване на капиталови планове “, акцентира министър Стоянов. Той показа опциите за насърчителни ограничения, от които вложителят може да се възползва. „ Зная, че към този момент сте в контакт с доста немски компании, които са избрали България. Сигурен съм, че ще се убедите и от тях – немският бизнес се усеща добре у нас и редица компании възнамеряват нови разширения “, акцентира Никола Стоянов.

Германската компания е в доста напреднала фаза на взимане на своето решение за инвестиция в България, стана ясно по време на срещата. Стартира и подготовката на Меморандум, в който Профайн Енерджи документално ще съобщи интерес към инвестицията.

„ Профайн Енерджи ГмбХ “ е взаимна компания на „ Profine Group “, Германия и „ Wirth Group “, Германия. Те имат капиталови ползи в региона на производството на електрическа енергия от възобновими енергийни източници. Понастоящем е в ход учредяването по българското законодателство на дъщерно сдружение на немската компания. Целта му е създаването и следваща реализация на фотоволтаични централи в България, подчертаха представителите на компанията.

Сериозността на желанието за инвестиция бе доказано по време на срещата персонално от изпълнителния шеф на групата доктор Петър Мрьослик (Dr. Peter Mroslik) и Маркус Вирт (Markus Wirth), ръководител на борда на „ Wirth Gruppe “.

През предишния месец „ Profine Group “ и „ Wirth Group “ основаха взаимен снабдител на енергийни услуги „ Profine Energy GmbH “, основан във Waghäusel, Германия. „ Profine Group “, под марките KBE, KÖMMERLING и TROCAL създават PVC профили за прозорци и жилищни порти, ролетни системи и PVC плоскости. Консолидираният оборот на компанията е над 900 милиона евро, а индустриалният потенциал е почти 450 000 тона профили годишно. „ Profine Group “ има над 3000 чиновници в 29 обекта в 23 страни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР