Германска компания ще разкрие 700 нови работни места в района

...
Германска компания ще разкрие 700 нови работни места в района
Коментари Харесай

Германска компания разкрива 700 работни места в Северна България


Германска компания ще разкрие 700 нови работни места в региона на Русе. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев с управлението на компанията „ BADER GmbH & Co. KG “, която се организира в Службата ни по търговско-икономически въпроси в Берлин.

Те са в топ 3 в света на фирмите за авто интериор, а клиенти са им водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes, Audi и други Компанията възнамерява да обособи фабрика у нас за първокласно покритие на автомобилни седалки и щамповане на детайли, като задачата им е да започват произвеждане през втората половина на 2019 година При цялостна претовареност предприятието ще обезпечи сред 700 и 800 работни места в района.

„ Можете да разчитате на цялостна административна поддръжка, в случай че изберете нашата страна, както и да се възползвате от редица на насърчителни ограничения за стратегически вложител “, сподели зам.-министър Александър Манолев. Той подчертава, че автомобилостроенето е измежду най-бързо разрастващите се браншове на българската стопанска система. „ В него работят над 50 хиляди души, като съществува сериозен капацитет за разширение на мощностите и откриване на нови работни места “, добави икономическият заместник-министър.

По думите му, измежду високотехнологичните производства, това е браншът, който притегля най-вече задгранични вложения. В последните години се вижда наклонност за разширение на съществуващи и определяне на нови производства в бранша, които създават за водещи автомобилни марки. Успешни планове са осъществени от вложители от Германия, Франция, Белгия, Япония, Англия и доста други, стана ясно по време на срещата.

Зам.-министър Манолев се ангажира да им спомага с цялата нужна административна поддръжка и насочи покана идната среща с мениджмънта на компанията да се състои в България.

„ BADER “ са един от най-старите и авторитетни производители на авто интериор в света. Те имат повече от 11 300 чиновници и производства на пет континента.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР