Германката Юлия Гьоргес спечели турнира WTA Elite Trophy в Чжухай,

...
Германката Юлия Гьоргес спечели турнира WTA Elite Trophy в Чжухай,
Коментари Харесай

Гьоргес се окичи с трофей в Китай

Германката Юлия Гьоргес завоюва шампионата WTA Elite Trophy в Чжухай, Китай с награден фонд 2 280 935 $. Във финала Гьоргес се наложи със 7:5, 6:1 над американката Коко Вандевеге, а триумфът и обезпечи нанагорнище до рекордното 14-о място в международната класация. За Вандевеге достигането до финала също обезпечи нанагорнище в ранглистата на УТА, като от на следващия ден тя ще бъде номер 10 в света.

Финалният мач в Чжухай стартира по-добре за американката, която направи ранен пробив и поведе с 3:0 и 5:2 гейма. Въпреки това първият сервис на Вандевеге не вървеше и това даде късмет на Гьоргес да върне пробива и да изравни за 5:5.

Проблемите в играта изнервиха Вандевеге, тя стартира да позволява обикновени неточности, а също така на няколко пъти хвърли ракетата си на земята.

Това даде големи шансове на Гьоргес и те осъществя нов пробив, този път за 6:5 в първия сет, а незабавно по-късно взе подаването си, с цел да затвори сета, въпреки и откакто пропусна три поредни благоприятни условия.

Във втория сет 29-годишната Гьоргес продължи да играе по-добре и след 6:1 гейма завоюва най-големия трофей в кариерата си./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР