Германката Лаура Далмайер спечели първия старт в биатлона на олимпийските

...
Германката Лаура Далмайер спечели първия старт в биатлона на олимпийските
Коментари Харесай

Далмайер взе първото злато в биатлона, българките останаха извън топ 50

Германката Лаура Далмайер завоюва първия старт в биатлона на олимпийските игри в Пьонгчанг. 24-годишната състезателка взе златния орден в спринта на 7.5 километра. Среброто е за Марте Олсбу от Норвегия, а чешкинята Вероника Виткова добави почетната стълбичка.

Най-добре от българките се показа Емилия Йорданова, която приключи 60-а. Тя направи единствено една неточност в стрелбата и приключи на 2:43.8 минути от победителката. 28-годишната биатлонистка зае последното място, даващо право на присъединяване в идващото надпревари - преследването на 10 километра в понеделник.

Даниела Кадева приключи 72-а с три неточности и пасив от 3:33 минути. Десислава Стоянова е 76-а с пет пропуща в десетте си изстрела и закъснение от 3:48.1 минути. 20-годишната дебютантка Милена Тодорова смъкна осем цели и се класира 84-а от 87 участнички.

Далмайер, която преди година завоюва пет златни медала на международното състезание в Хохфилцен, не направи нито една неточност в стрелбата и финишира за 21:06.2 минути. Тя ще потегли с огромен задатък в преследването, откакто изпревари с 24.2 секунди Олсбу и с 25.8 секунди Виткова. Норвежката и чехкинята сбъркаха по един път на стрелбището.

Далмайер беше една от едвам двете биатлонистки, които смъкнаха всичките 10 цели. Другата е рускинята Татяна Акимова, която приключи 20-а.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (112)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР