Германия значително е увеличила разходите си за отбрана тази година,

...
Германия значително е увеличила разходите си за отбрана тази година,
Коментари Харесай

Германия значително увеличава разходите си за отбрана

Германия доста е нараснала разноските си за защита тази година, заяви ДПА.

Федералното държавно управление в Берлин е съобщило на НАТО тази седмица, че цели да увеличи тези си разноски до 47 милиарда и 320 милиона евро.

Става дума за нарастване с пет милиарда евро спрямо предходната година. По този метод Германия към този момент харчи 1.35 % от брутния си вътрешен артикул за защита (за съпоставяне през предходната година Германия отдели 1.23 % от Брутният вътрешен продукт за отбрана). Увеличението, което е най-голямото от края на Студената война, бе направено на фона на рецензиите против Германия по този въпрос от Съединените щати.

Правителството на американския президент Доналд Тръмп разкритикува Берлин, че не извършва задачата на НАТО за нарастване на разноските за защита на страните членки на алианса до два % от Брутният вътрешен продукт.

На срещата на НАТО в Брюксел предишното лято Тръмп даже позволи опцията Съединени американски щати да излязат от алианса, в случай че останалите страни членки не усилят разноските си за защита до два % от Брутният вътрешен продукт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР