Германия заделя безпрецедентната сума от 156 милиарда евро за спасителни

...
Германия заделя безпрецедентната сума от 156 милиарда евро за спасителни
Коментари Харесай

Германия заделя 156 млрд. евро за спасяване на икономиката

Германия заделя невижданата сума от 156 милиарда евро за избавителни ограничения в стопанската система в следствие от пандемията Covid-19.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 2031
Въпреки това държавното управление чака забележителен стопански спад. За първи път от шест години федералният бюджет излиза на алено.

Правителството ще поддържа както огромни концерни, по този начин и дребни и междинни предприятия, самонаети, хора на изкуството и фамилии. Създава се Фонд за стабилизиране на стопанската система, разгласи икономическият министър Петер Алтмайер.

Дойче банк затваря за клиенти над 200 клона поради вируса

Държавата би трябвало да предотврати нанасянето на трайни и непоправими вреди върху стопанската система ни в резултат на тази непредвидима пандемия, съобщи Алтмайер, който не изключи страната да изкупи компании, изпаднали в усложнение. Целта е да се подсигурява ликвидността на компаниите.

В рамките на фонда за стабилизиране на стопанската система започва специфична кредитна стратегия. Три милиарда евро са планувани за лечебните заведения. „ Най-малко с 5-6 % ще спадне икономическият растеж “, предвижда министърът на стопанската система Петер Алтмайер.

Анализите на икономисти обаче сочат спад с до 20 поцента. Предложението на държавното управление би трябвало да бъде гласувано в сряда от Бундестага, а в петък - от горната камара на Народното събрание.

Ангела Меркел е под карантина

Канцлерът Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се взе участие в съвещанието посредством видеоконферентна връзка, защото от през вчерашния ден е в карантина поради контакт със инфектиран доктор. Тя е здрава, само че работи от у дома, заяви през днешния ден вицеканцлерът Олаф Шолц.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2031  Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19 Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19  Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати  1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид 1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР