Германия за първи път в своята история стана световен шампион

...
Германия за първи път в своята история стана световен шампион
Коментари Харесай

Германия е световен шампион по баскетбол за първи път

Германия за първи път в своята история стана международен първенец по баскетбол за мъже. На финала в Манила " маншафтът " съкруши Сърбия с 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20).

Тимът на треньора Гордън Херберт беше най-хубавия тим на шампионата - записа единствено победи. И изнесе няколко лекции по отборна игра, при която индвидуалностите са подчинени на колектива. Изяви се мощно както в нахлуване, по този начин и в отбрана. Разполага с дълга пейка и със селекционер, който знае по какъв начин да получи най-хубавото от избраниците си. 

Победи Съединени американски щати на полуфинала, а на финала и другия огромен любимец (като изключим Канада).

В воин за германците се трансформира гардът на " Лос Анджелис Лейкърс " Денис Шрьодер, който приключи с 28 точки и дирижираше играта на целия тим. Той бе определен за най-полезен състезател на шампионата, а премията му връчи величието от НБА и олимпийски първенец Кармело Антъни.

Началото на мача бе по-скоро за сърбите, които имаха по-голяма успеваемост от стрелбата за три точки. Западните си съседи обаче се отдръпнаха след първата четвърт със единствено 3 точки преднина, които бяха стопени още при започване на втората част.

На полувремето се получи тъждество - 47:47, като в последните секунди Шрьодер изпусна пукотевица отблизо разстояние.

Германия нанесе своя удар в третата четвърт, която завоюва с 22:10 и натрупа задатък от повече от 10 точки. 

Тимът на Светослав Пешич въпреки всичко натисна в последната част и бе покрай късен поврат. Решаващият миг настъпи 48 секунди преди края, когато гардът на " Фенербахче " Марко Гудувич пропусна от " тройката " и опцията да изравни.

Като цяло в последните 55 секунди той бе огромният виновник за сърбите с няколко пропуща, за разлика от играча на " Партизан " Алекса Аврамович, който бе най-резултатен за отбора си с 21 т. До огромна степен той бе повода " плавите " да останат в борбата до края с значими точни стрелби и откраднати топки.

Все отново Сърбия записа извънредно достижение, имайки поради, че не можеше да разчита на цялостен тим, отпред с мегазвездите Никола Йокич, Василие Мицич и Никола Калинич.

Франц Вагнер способства за успеха на Германия с 19 точки, а Йоханес Фоигтман добави още 12. Асът Богдан Богданович въпреки всичко осъществя 17 т. за Сърбия, а Филип Петрушев прибави 10.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР