Германия за първи път ще изпрати свои войници в Австралия,

...
Германия за първи път ще изпрати свои войници в Австралия,
Коментари Харесай

Германия за първи път изпраща свои войници в Австралия

Германия за първи път ще изпрати свои бойци в Австралия, където ще вземат участие в взаимни учения с военнослужещи от още 12 страни, съобщи Ройтерс.

Агенцията дефинира решението като индикация за растящата ангажираност на Берлин със протичащото се в Индийско-тихоокеанския район, където през последните години Германия ускорява военното си наличие.

" Това е район с изключителна значимост за Германия и за Европейския съюз поради стопански взаимозависимости ", сподели в изявление за Ройтерс високопоставеният немски боен Алфонс Маис, часове преди първите немски бойци да отпътуват за Австралия. Маис посочи, че в ученията в Австралия ще вземат присъединяване 240 немски бойци, от които 170 парашутисти и 40 морски пехотинци.

Ученията ще продължат от 22 юли до 4 август. Германските военнослужещи ще упражняват сражения в джунгли и десанти дружно с бойци от страни като Индонезия, Япония, Южна Корея, Франция и Англия, написа Българска телеграфна агенция.

" Целим да покажем, че сме надеждни и способни сътрудници, които способстват за стабилизирането на реда, основан на правила, в района ", сподели още Маис.

В отговор на въпрос дали с изпращането на немски бойци в Австралия се цели изпращане на обръщение до Китай, високопоставеният немски боен отвърна, че дейностите на Берлин не са ориентирани против съответна страна.

Китай е най-важният търговски сътрудник на Германия. 40% от външната търговия на Европа минава през Южнокитайско море - морски маршрут, който е обект на териториални разногласия сред страни от Индийско-тихоокеанския район, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР