Германия все още не може да замени напълно руския природен

...
Германия все още не може да замени напълно руския природен
Коментари Харесай

Новият договор на Берлин с Катар за втечнен природен газ няма да е достатъчен, за да замени вноса от Москва: Депутат

Германия към момента не може да размени изцяло съветския природен газ, даже откакто реализира съглашение за доставка с Катар, предизвести ръководителят на комисията по енергетика в Бундестага Клаус Ернст.

По-рано беше оповестено дълготрайно енергийно съглашение, съгласно което страната от Персийския залив ще доставя до два милиона тона полутечен природен газ (LNG) годишно за Германия, считано от 2026 година Съобщава се, че договорката ще продължи най-малко 15 години.

" Федералното държавно управление чества договорката си за полутечен природен газ с Катар и се хвали с огромни цифри. Факт е, че тези два милиона тона полутечен природен газ дават отговор на три % от потреблението на газ в Германия. Все още няма действителни други възможности на съветския газ! ", написа политикът от партията " Левите " в Twitter.

По данни на Bloomberg договорката с Катар се равнява на към 6% от размера на съветския газ, импортиран от Германия през 2021 година Горивото ще идва от взаимните предприятия на ConocoPhillips в Катар и ще се доставя на плаващия терминал за импорт Brunsbuttel, който е в развой на създаване.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР