Германия вероятно ще трябва да отдели повече от 2% от

...
Германия вероятно ще трябва да отдели повече от 2% от
Коментари Харесай

Германия вероятно ще трябва да отдели над 2% от БВП за военни разходи

Германия евентуално ще би трябвало да отдели повече от 2% от брутния вътрешен артикул на страната (БВП) за защита, с цел да възпре Русия през идващите години, сподели немският министър на защитата Борис Писториус, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12704
" Горд съм да заявя, че тази година ще отделим повече от 2% от Брутният вътрешен продукт за защита. Същевременно съм и реалист и виждам, че това евентуално няма да е задоволително през идващите години ", сподели той по време на провеждащата се сега Мюнхенска конференция по сигурността.  

Германия покрива набелязаните от НАТО 2% от Брутният вътрешен продукт за военни разходи за първи път от края на Студената война, съобщи предходната седмица министерството на защитата, като изясни, че средствата са се нараснали след съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година. 

Писториус направи изказването си, откакто през вчерашния ден финансовият министър на Германия Кристиан Линднер сподели, че за страната ще бъде " предизвикателство " да поддържа разноски за защита в размер на 2% от Брутният вътрешен продукт. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР