Германия вече доставя на Украйна оръжия от запасите на Бундесвера.

...
Германия вече доставя на Украйна оръжия от запасите на Бундесвера.
Коментари Харесай

Говорител на германското правителство: Германия вече доставя оръжия на Украйна


Германия към този момент доставя на Украйна оръжия от запасите на Бундесвера. Украинските въоръжени сили ще получат 1000 противотанкови оръжия и 500 ракети земя-въздух " Стингър ", съобщи представител на държавното управление, представен от ДПА.

По-рано държавното управление позволи на Естония да достави на Украйна гаубици Д-30, диаметър 122 мм, от остарели източногермански ресурси. Берлин позволи и на Нидерландия да достави 400 създадени в Германия ръчни противотанкови оръжия.

Според федералното министерство на стопанската система и климата през вчерашния ден е било утвърдено също доставянето на Украйна на 14 бронирани машини със специфична отбрана. Освен това Германия ще достави 10 000 тона гориво на Украйна през Полша. Обмисля се и спомагателна помощ, написа Българска телеграфна агенция.

Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Берлин да достави на Украйна оръжие.

" Германия разгласи, че ще достави на Украйна противотанкови гранатомети и ракети " Стингър ". Продължавайте по този начин, Олаф Щолц! Коалицията срещу войната в деяние! ", написа в Туитър Зеленски, представен от Франс прес.

Новият пакет от помощи за Украйна на стойност 350 милиона $ включва противотанково, стрелково оръжие, бронежилетки и разнообразни муниции, заяви Пентагонът, представен от Ройтерс. Говорител на Държавния департамент сподели, че военната техника включва и системи за противовъздушна защита.

Франция също разгласи, че ще даде на украинските управляващи в допълнение отбранително съоръжение, както и гориво, само че не навлезе в детайлности.

Френският общоприет щаб заяви през вчерашния ден, че до края на идната седмица общо над 9500 френски бойци ще бъдат директно мобилизирани или сложени в бойна подготвеност по отношение на съветското навлизане в Украйна, показва Агенция Франс Прес.

" Ще има над 1500 френски бойци, които ще вземат участие директно в задачи по подсилване на позициите на НАТО на Източния фланг ", означи генщабът. Около 8000 френски военни ще са в положение на подготвеност, добави той.

Френският президент Еманюел Макрон се е обадил към среднощ нощес на своя украински сътрудник Зеленски, който му благодарил, че е дал отговор на молбите на Украйна да й се даде отбранителна военна техника.

Латвия заяви, че изпраща спомагателна военна помощ и филантропични артикули в Украйна. Министърът на защитата Артис Пабрикс сподели, че 30 камиона с каски, суха храна, здравна инсталация и медикаменти към този момент пътува за Украйна. Ще бъдат доставени също доста количество муниции, означи министърът.

Европейският съюз ще улесни доставянето на военна помощ в Украйна, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в Туитър, без да уточни детайлности.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР