Германия възобнови работата на още една от топлоелектрическите си централи

...
Германия възобнови работата на още една от топлоелектрическите си централи
Коментари Харесай

Германия възобнови работата на още една ТЕЦ на въглища

Германия възобнови работата на още една от топлоелектрическите си централи (ТЕЦ), която работи с въглища, с цел да понижи потреблението на природен газ за производството на електрическа енергия, заяви ДПА.  Към енергийната система на Германия е включена Топлоелектрическа централа " Хайден ", която работи с черни въглища и е част от енергийния запас на страната, разгласи представител на корпорацията " Унипер " (Uniper).
С мощ от 875 мегавата, " Хайден " е една от най-мощните въглищни Топлоелектрическа централа в Германия, съгласно " Унипер ". Тя е пусната в употреба през 1987 година, среща се в град Петершаген в немската провинция Северен Рейн-Вестфалия, в западната част на страната.

Природозащитната организация " Грийнпийс " (Greenpeace) дефинира като " належащо " повторното стартиране в употреба на ТЕЦ-овете.  " Пускането още веднъж на топлоелектрическите централи, които към този момент са били изключени, е мъчително, само че неизбежно решение ", съобщи специалистът към " Грийнпийс " по въпросите на климата и енергетиката Карстен Шмид.
ТЕЦ-овете на въглища би трябвало да бъдат употребявани, до момента в който Германия откри решение по какъв начин да компенсира дефицита на газовите доставки от Русия, счита Шмид. 
Германия възнамерява да спре работата на топлоелектрическите централи, които работят с въглища, не по-късно от 2038 година Повторното стартиране в употреба на част от тях обаче се постанова заради войната в Украйна и последвалите сривове на енергийния пазар, отбелязва ДПА.

Властите в Германия разрешиха от 14 юли тази година ТЕЦ-овете, които са част от така наречен " енергиен запас ", да възобновят работа с цялостния си потенциал, с цел да може страната да спести от потреблението на природен газ.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР