Германия възнамерява да възобнови пътуванията на германски туристи до Италия

...
Германия възнамерява да възобнови пътуванията на германски туристи до Италия
Коментари Харесай

Германия възнамерява да възобнови пътуванията на туристи към Италия от 15 юни

Германия има намерение да възобнови пътуванията на немски туристи до Италия от 15 юни, сподели италианският външен министър Луиджи Ди Майо на взаимна конференция с немския си сътрудник Хайко Маас, съобщи ТАСС.

"Министър Маас ми заяви за желанието да се отвори придвижването на туристи към Италия от 15 юни ", съобщи Ди Майо, който дойде в Германия на първото си задгранично пътешестване след края на карантината.

Той посочи нуждата от опазване на единния метод в Европа към гарантирането на сигурността на туризма и транспортните транспорти, като не се позволява разпокъсване на европейския туристически пазар.

Луиджи ди Майо: Италия желае почитание от останалите страни в Европа

Ди Майо напомни, че Италия е разрешила на 3 юни свободното пътешестване от страните от Европейския съюз, Шенгенската зона и Англия.

Маас удостовери, че от 15 юни ще бъдат позволени пътуванията до Италия.

"Забраната ще бъде анулирана, само че ще обновяваме рекомендациите, като се водим от актуалните епидемиологични данни ", сподели той. По думите му обаче пътуванията "няма да бъдат както преди ".

Ди Майо съобщи, че Италия деликатно изследва предлагането на американския президент Доналд Тръмп за разширение на обсега на срещата на върха на Г-7, включвайки още страни, измежду които Русия.

Маас сподели, че Германия е решена да не допусне нито една страна в Европейски Съюз да бъде изоставена в миг, когато Европа се пробва да се възвърне от икономическите вреди, нанесени от рецесията с ковид, показва Асошиейтед прес.

Германия също отваря границите си от 15 юни

Двамата с Ди Майо се пробваха да оставят в предишното напрежението, зародило в началните стадии на пандемията в Европа. Италианският външен министър благодари на Германия за това, че се е съгласила да одобри 40 пациенти в сериозно положение, с цел да помогне за облекчение на натиска върху претрупаните интензивни отделения в Италия.

През първите седмици от разпространяването на вируса в Италия както националните, по този начин и локални управляващи се оплакаха, че съгласно тях в Европейски Съюз не се демонстрира взаимност към Италия в миг на потребност, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР