Германия увеличи държавната намеса в своя енергиен сектор, съобщи правителството

...
Германия увеличи държавната намеса в своя енергиен сектор, съобщи правителството
Коментари Харесай

Германия национализира компанията за комунални услуги Унипер

Германия усили държавната интервенция в своя енергиен бранш, заяви държавното управление на страната. Това се случи с национализирането на компанията за комунални услуги " Унипер " (Uniper), откакто Европейският съюз утвърди избавяне на доставчика на природен газ, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Кабинетът в Берлин разгласи през септември, че възнамерява да национализира " Унипер ". Целта е с увеличението на държавната намеса да се предотврати дефицита на сила, който може да възникне заради войната на Русия в Украйна, отбелязва АП.

Сделката по придобиването на " Унипер " включва нарастване на капитала на компанията с 8 милиарда евро, които се дават от Германия. Тя надгражда първичната финансова помощ, която немското държавно управление отпусна на компанията през лятото. Акционерите в " Унипер " утвърдиха този проект в понеделник.
 Европейската комисия също го утвърди през вчерашния ден, само че под изискване. Правителството на Германия е задължено да понижи каузи си в компанията до 25 на 100 плюс една акция до 2028 година Този период, който може да бъде продължен единствено с утвърждението на Еврокомисията.
Правителството в Берлин разгласи, че придобива 99-процентов дял от " Унипер ". Ръководителите на компанията остават на своите постове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР