Германия трябва да увеличи тестовете и да засили ваксинациите, за

...
Германия трябва да увеличи тестовете и да засили ваксинациите, за
Коментари Харесай

Лашет: Германия трябва да увеличи тестовете и да засили ваксинациите

Германия би трябвало да усили тестванията и да ускори имунизациите, с цел да избегне следващото блокиране на COVID-19, съобщи консервативният претендент за правоприемник на Ангела Меркел във вторник, преди държавните договаряния за ограничение на увеличението на новите случаи, оповестява " Ройтерс ".

По-малко от седем седмици преди федералните избори, Меркел и водачите на 16-те федерални провинции ще се опитат да се спогодят за ограничения за отбягване на нова вълна от инфекции, провокирани от разпространяването на разновидността Делта и за попречване на непопулярни ограничавания.

" Искаме и ще тестваме още, с цел да избегнем ново блокиране ", сподели Армин Лашет пред събранието на Северен Рейн-Вестфалия.

, Лашет обезверено желае да избегне нови ограничавания и сподели, че Германия би трябвало да вкара тласъци , с цел да насърчи повече хора да се имунизират, а също по този начин да усили наложителните проби .

Проект на документ, квалифициран за диалозите, които би трябвало да стартират следобяд, предлага хората, които не са имунизирани или нямат доказателство за възобновяване, да имат негативен тест за COVID-19, с цел да могат да влизат в закрити заведения за хранене, да вземат участие в религиозни церемонии и да спортуват на закрито .

Документът също по този начин сподели, че водачите ще се съгласят да прекратят безплатните проби за ковид през октомври в опит да насърчат повече хора да се имунизират .

" Очаквам, че тази безвъзмездна оферта да бъде анулирана от средата на октомври ", сподели за телевизия ZDF кметът на Берлин Михаел Мюлер, член на социалдемократите, които споделят властта на федерално равнище с консерваторите на Меркел.

Германия направи тестванията безвъзмездни за всички през март , с цел да направи допустимо последователно връщане към естествения живот след блокадите , с цел да се прекъсне трета вълна от COVID-19. Въпреки че към 55% от германците са изцяло имунизирани , темповете на имунизация се забавят.

Германия е записала повече от 3 000 случая дневно през последната седмица , с което общият им брой е 3,79 милиона. Броят на починалите в Германия е 91 803. Общонационалната седемдневна заболеваемост набъбна във вторник до 23,5 на 100 000 души по отношение на 23,1 в понеделник.
 Шолц: Никой не е станал извънземен от имунизациите
Шолц: Никой не е станал извънземен от имунизациите

Той изрази поддръжката за носене на маски през есента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР