Германия трябва да подкрепи Украйна, без да застрашава собствената си

...
Германия трябва да подкрепи Украйна, без да застрашава собствената си
Коментари Харесай

Министър: Германия да подкрепи Украйна, без да застрашава собствената си сигурност

Германия би трябвало да поддържа Украйна, без да заплашва личната си сигурност или отбранителните качества на НАТО, съобщи финансовият министър Кристиан Линднер, представен от Ройтерс.

Това е " границата на етичната отговорност ", акцентира Линднер в тирада на партийна конференция в Берлин. " Но това, което е допустимо, би трябвало да бъде подхванато бързо и прагматично, дружно с нашите европейски сътрудници ", добави той.

Линднер се разгласи в поддръжка на доставянето на тежки оръжия на Киев, само че без Германия да става страна във войната. " Украйна се нуждае от военна поддръжка, само че с цел да бъде победителка, се нуждае и от тежки оръжия ", съобщи финансовият министър.

Той отхвърли рецензиите към канцлера Олаф Шолц за това, че държавното управление наподобява се колебае да достави на Украйна тежки оръжия като танкове и миномети.

" Олаф Шолц е виновен водач, който претегля нещата деликатно и взема решения на тази основа ", съобщи Линднер.

Ден по-рано, в отговор на въпроса за доставка на тежки оръжия на Украйна, Шолц съобщи, че НАТО би трябвало да избегне директна военна борба с Русия, която може да докара до Трета международна война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР