Германия трябва да направи нещо повече от това да иска

...
Германия трябва да направи нещо повече от това да иска
Коментари Харесай

Полски депутат: Не е достатъчно Германия да каже само съжалявам за войната

Германия би трябвало да направи освен това от това да желае амнистия за жестокостите, осъществени в Полша през Втората международна война. Това съобщи през днешния ден полският народен представител Аркадиуш Муларчик, ръководител парламентарната комисия за оценка на вредите от войната, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Не е задоволително да кажеш " Съжалявам ", " Виновни сме ", сподели той в телевизионно предаване, представено от проправителствения уеб страница wPolityce.pl.

По думите му последствията от войната към момента са забележими в Полша, да вземем за пример в положението на инфраструктурата в градовете и селата.

Изявлението на Муларчик бе предшествано от две речи в неделя на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер, който изиска амнистия от поляците за жестокостите през войната и акцентира отговорността на Германия.

Голям брой полски политици, в това число актуалният министър председател Матеуш Моравецки, упорстват Германия да изплати репарации на Полша. Темата за репарациите е основна за ръководещата партия " Право и правдивост ", откогато тя пристигна на власт през 2015 година Консервативната националистическа групировка е посочена като най-вероятен победител на идните през октомври парламентарни избори в Полша.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР