Германия спечели 760 млн. евро от продажбата на целия държавен

...
Германия спечели 760 млн. евро от продажбата на целия държавен
Коментари Харесай

Германия продаде целия си дял в „Lufthansa“ с печалба от 760 милиона евро

Германия завоюва 760 млн. евро от продажбата на целия държавен дял в Deutsche Lufthansa AG, освобождавайки се от всички свои акции, закупени за финансова поддръжка за водещия транспортьор по време на пандемията от Ковид-19, написа Bloomberg.

Фондът за икономическа стабилизация на страната, или WSF, се освободи от останалия си дял от 9,92% от най-голямата самолетна компания в Европа продавайки го на интернационалните вложители. По-рано във вторник държавното управление разгласи продажбата на дял от 6,2%.

„ Общите доходи от 1,07 милиарда евро, генерирани за WSF от продажбата на неговия дял, доста надвишават сумата от 306 милиона евро, вложена за придобиването му “, сподели Юта Доенгес, която дава отговор за фонда като ръководещ шеф на финансовата организация. С този резултат „ присъединяване на WSF завършва и компанията още веднъж е в частни ръце “, сподели тя.

Акциите поевтиняха с2% при започване на деня във Франкфурт и не са се трансформирали доста от началото на годината досега.

През ноември Lufthansaизплати предварително последната част от своя избавителен пакет от 9 милиарда евро, което разреши на държавното управление да понижи каузи си със забележителна облага. Държавата се намеси през 2020 година, с цел да избави самолетната компания откакто рестриктивните мерки за пътуванията, свързани с пандемията, съвсем замразиха пътническите полети.

Най-богатият човек в Германия може да е бил един от купувачите, откакто сподели, че желае да придобие повече акции в най-голямата самолетна компания в Европа. Според декларация от предходната седмица Клаус-Михаел Кюне се стреми да усили своя дял от 15,01%, откакто е вложил част от положението, което е натрупал от бизнеса си с логистика, в превозвача.

Последните вести за превозвача идват малко откакто беше реализирано съглашение, с което се покачиха заплатите на водачите и в подмяна се заобиколиха стачките за към година напред. Авиокомпанията имаше проблеми с трудовите разногласия, които заплашваха да донесат спомагателни усложнения на така и така безредния летен сезон.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР