Германия ще увеличи оръжейната си помощ за Украйна с бойни

...
Германия ще увеличи оръжейната си помощ за Украйна с бойни
Коментари Харесай

И Германия ще даде бронирани бойни машини на Украйна

Германия ще усили оръжейната си помощ за Украйна с бойни машини Marder и зенитно-ракетни системи Patriot. Това стана ясно от взаимно изказване на канцлера Олаф Шолц и президента на Съединени американски щати Джо Байдън след телефонен диалог сред двамата политици. Съединени американски щати от своя страна желаят да дават на Украйна танкове Bradley.

В прессъобщението не се дават цифри. Според информация на " Шпигел " Германия желае да достави до 40 бойни машини на Украйна, с цел да оборудва изцяло една танкова рота. Съгласно проектите на федералното държавно управление първите би трябвало да бъдат доставени през първото тримесечие.

Това още веднъж са не тъкмо танкове, а по-скоро смъртоносни бронирани транспортни средства, което значи че Украйна ще продължи да упорства да получи Leopard – които стоят в горната част на листата с стремежи на Киев.

Производителят на Marder Rheinmetall имаше на склад към 100 броя от бойната машина на пехотата предишното лято. Гърция обаче получи 40 от тях, откакто подмяна даде руски танкове на Украйна. Според информация на " Шпигел " останалите машини към момента са налични, само че първо би трябвало да бъдат готови.

Обратът пристигна откакто преди дни, снабдени със 105-милиметрово полуавтоматично оръдие, способно да поразява цели на 2000 м разстояние.

Това също са вид леки танкове, които се създават във Франция. В момента армията разполага с 247 от тях, като те се употребяват за разследващи задачи. Те са в употреба още от началото на 80-те години и са прилагани в задачи по време на войната в Персийския залив, Афганистан и района на Сахел.

Това е значим миг от поддръжката за Украйна и нова фаза, тъй като за първи път западните съдружници се съгласяват да изпратят тежка артилерия, ракети с по-голям обхват, усъвършенствани системи за противовъздушна защита, а в този момент и по-смъртоносни бронирани транспортни средства. Нещо, което Киев изисква от месеци.

Реално изказването на Макрон сложи Германия под напън. Досега Берлин оправдаваше нежеланието си да изпрати танкове Leopard с претекста, че никой различен не е дал танкове западно произвеждане.

Бронираните транспортни средства, обещани тази седмица, би трябвало да дадат на Украйна нови бойни сили за контраатака напролет, само че Киев евентуално ще продължи натиска за немските танкове Leopards и американските Abrams.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР