Германия ще успее да гарантира енергийната си сигурност въпреки събитията,

...
Германия ще успее да гарантира енергийната си сигурност въпреки събитията,
Коментари Харесай

Шолц: Германия ще има енергийна сигурност и без руски газ

Германия ще успее да подсигурява енергийната си сигурност макар събитията, свързани със “Северен поток ”, съобщи немският канцлер Олаф Шолц на конференция през днешния ден.

“Вероятно Германия ще успее да подсигурява енергийната си сигурност, макар че от Русия към Германия към този момент не тече газ по тръбопроводите и че научихме за трагичното разрушение на някои от тях в Балтийско море ”, сподели той.

Канцлерът загатна, че Берлин и федералните провинции са постигнали съглашение за стабилизиране на енергийната рецесия посредством пакети от помощи на стойност 250 милиарда евро.

На 26 септември бяха осъществени терористични офанзиви против два съветски газопровода за експорт на газ за Европа – “Северен поток ” и “Северен поток 2 ”. Германия, Дания и Швеция не изключват опцията за целенасочени саботажи. Nord Stream AG заяви, че повредите по тръбопроводите са невиждани и не може да се дефинира времето за ремонт.

“Газпром ” заяви на 3 октомври, че налягането в развалените влакна на газопроводите “Северен поток ” и “Северен поток 2 ” се е нормализирало, приключването на газ е спряло и от друга нишка на “Северен поток 2 ” се изпомпва газ, с цел да се подсигурява нейната целокупност.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР