Германия ще стане напълно независима от руски газ до края

...
Германия ще стане напълно независима от руски газ до края
Коментари Харесай

Германия ще е независима от руски газ до края на 2023 година

Германия ще стане изцяло самостоятелна от съветски газ до края на 2023 година. Това съобщи през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц на конгрес на работодателите, на който даде обещание и държавна поддръжка за компаниите в страната, с цел да се оправят с високите цени на силата.

Шолц счита, че до края на идната година Германия няма да има потребност от съветски газ и ще доставя сила от други източници. Това ще се случи най-много с помощта на строящите се сега терминали за полутечен газ, които ще имат потенциала да доставят нужния за промишлеността газ от други страни. Газ Германия купува към този момент най-вече от Норвегия и Съединени американски щати, само че и други страни са отправили оферти, съобщи канцлерът пред немските работодатели през днешния ден.

Още през януари първите терминали ще влязат в употреба. Страната ще се оправи с енергийния недостиг и през идващата зима, убеден е Шолц. За задачата ръководещата коалиция се споразумя да отсрочи изключването на последните атомни централи от мрежата, какъвто бе първичният проект.

„ Ще се погрижим за това южногерманските атомни централи да работят и през януари, февруари, март, с цел да не се стига никога до проблеми с електрозахранването в Германия “, съобщи канцлерът.

Страната подхваща и всички ограничения, с цел да намали цените на силата. Канцлерът окуражи работодателите да вършат изключителни заплащания на чиновниците си, с цел да посрещнат високите цени на сила. Тези изключителни заплащания ще бъдат обезщетени от страната и освбодени от налози и обществени осигуровки.

Подкрепа за бизнеса даде обещание и министърът на стопанската система Роберт Хабек.

„ Работим върху това оптимално бързо всички компании да получат поддръжка, с цел да могат да посрещнат увеличените си разноски “, съобщи той.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети ощеПредстояща среща онлайн: Атопичен дерматит при бебета и мал
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР