Германия ще се фокусира върху кризата с новия коронавирус по

...
Германия ще се фокусира върху кризата с новия коронавирус по
Коментари Харесай

Германското европредседателство ще се фокусира върху кризата с коронавируса

Германия ще се концентрира върху рецесията с новия ковид по време на ротационното си председателство на Съвета на Европейски Съюз, започващо на 1 юли. Това заяви през днешния ден немски държавен представител, представен от ДПА.

Плановете в началото не били такива, само че пандемията принудила Берлин да пренапише програмата си за шестмесечното европредседателство, съобщи пред кореспонденти в Берлин Щефен Зайберт, представител на кабинета. Той сподели това след видеоконферентен диалог на канцлера Ангела Меркел с високопоставени представители на Европейския парламент.

Освен продължаващата здравна рецесия и произлизащите от нея стопански последствия, Германия се надява да засегне и въпросите за бъдещите връзки на Европейски Съюз с Англия, климатичната политика и европейската система за даване на леговище.

Зайберт заяви, че на днешната видеоконференция е станало дума също за възобновяване на европейската стопанска система, дълготрайния бюджет на Европейски Съюз, климатичните цели, цифровата стопанска система и " ролята на Европа в света ".

В дните директно преди 1 юли ще бъде оповестен документ, представящ желанията на Германия за европредседателството ѝ. В него ще бъдат взети поради и целите на Европейската комисия за идните месеци, добави Зайберт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР