Германия ще премахне приоритизирането на ваксините по възрастови групи, което

...
Германия ще премахне приоритизирането на ваксините по възрастови групи, което
Коментари Харесай

Меркел: Германия позволява на всички да се ваксинират от май-юни

Германия ще отстрани приоритизирането на имунизациите по възрастови групи , което ще разреши на всички да аплайват, това обаче " не значи, че по-късно всеки може да бъде имунизиран незабавно ", съобщи Ангела Меркел, представена от " Дойче веле ".

Меркел също по този начин предизвести, че Германия може да чака сложен обществен спор , в случай че единствено част от популацията е имунизирано, защото тези , които получат дози, в последна сметка могат да желаят повече свободи .

" Ще влезем в преходна фаза, която няма да е лесна ", предизвести тя. " Трябва да се оправим с този въпрос, доста е сензитивен. "

Канцлерът съобщи, че немското държавно управление гледа към релаксиращи ограничения за хора, които са изцяло имунизирани против COVID-19.

Позовавайки се на изследване на формалния институт Робърт Кох в страната, Меркел съобщи, че изцяло имунизираните хора и тези, които са се възстановили, " към този момент не съставляват съответна заплаха ".

Тя сподели, че хората, които са получили и двете дози, би трябвало явно да могат да се подстрижат или да влязат в магазин, без да се постанова да дават негативен тест за ковид и да бъдат освободени от карантина след контакт със инфектиран човек.

Тези, които могат да потвърдят, че са се възстановили от коронавирусна зараза, да вземем за пример посредством проявление на позитивен PCR тест, който е на най-малко 28 дни, също би трябвало да имат това право , сподели тя.

Меркел не разяснява по кое време може да бъде въведено облекчението , само че съобщи, че държавното управление ще приготви декрет, в който ще изложи своите оферти, които по-късно ще бъдат разисквани в Бундестага.

По отношение на възобновяването на туристическите действия през лятото , като да вземем за пример отварянето на хотели, Меркел съобщи, че е рано да се разяснява .

" Не мога да кажа през днешния ден. Това зависи от това, което вършим сега ", сподели тя и акцентира, че към момента са нужни доста повече старания за битка с ковид .
 Германия обмисля по-леки ограничения за имунизирани против COVID-19
Германия обмисля по-леки ограничения за имунизирани против COVID-19

На 7,2% от германците към този момент са сложени и двете дози от имунизацията

Един от най-спорните въпроси в Германия сега е дали би трябвало да се отстрани приоритизирането на избрани групи. В края на 2020 година, даже преди имунизациите да са налице, Германия разгласява лист с четири предпочитани групи:

Първата група включва хора над 80 години и тези, които работят във високорискови специалности, основно в медицинския сектор;

Втората група се състои от хора на възраст сред 70 и 80 години, по-млади хора с редица съществуващи медицински положения и такива, които имат контакт с високорискови хора;

Третата група включва хора на възраст от 60 до 70 години и немедицински служащи от фронтовата линия като чиновници на супермаркети и учители в детски градини, а четвъртата група включва всички останали възрастни.

Докато напредъкът в Германия варира от район до район , понастоящем по-голямата част от страната имунизира втората или третата предпочитана група .

Но част от казуса с проекта за приоритизиране в Германия е, че някои хора, които са поканени да бъдат имунизирани, не реагират. Например в Берлин, единствено към две трети от хората, които са поканени да насрочат среща за имунизация, са приели .

Въпреки че не е наложително да се ваксинирате в Германия, множеството изследвания демонстрират, че до 75% от популацията споделят, че ще одобряват ваксина , в случай че се предлага такава. Този брой постепенно нараства от началото на разпространяването на имунизацията в края на декември.

Повечето ваксини , прилагани в Германия, се създават от BioNTech-Pfizer, с по-малък дял от имунизациите Moderna и AstraZeneca . Текат договаряния за закупуване на други ваксини. Продължаващите несъгласия към AstraZeneca изнервиха доста хора.

Употребата на имунизацията AstraZeneca бе спряна за малко в Германия и няколко други страни от Европейски Съюз през март, когато се появиха известия за формиране на кръвни съсиреци, макар че съгласно ЕМА изгодите надвишават рисковете.

Понастоящем AstraZeneca се предлага единствено на лица над 60 години в Германия , макар че няколко района приканват хора на всяка възраст да одобряват AstraZeneca, стига да са се съветвали с доктор.
 Меркел прикани германците да одобряват строгите ограничавания за ковид
Меркел прикани германците да одобряват строгите ограничавания за ковид

Нито една страна, съумяла да пробие третата вълна и още веднъж отслабила рестриктивните мерки, не го направи без строги ограничения

Ангела Меркел съобщи още, че към момента не се възнамерява утвърждение за потреблението на съветската ваксина Sputnik V в Германия.

" Що се отнася до Sputnik V, съветската ваксина, към момента има въпроси без отговор . Това, което е от решаващо значение за нас, е утвърждението на EMA (Европейската организация по лекарствата) ", сподели тя.

" Документите към момента не са задоволителни за утвърждение . В взаимозависимост от това по кое време е обещано това утвърждение, има смисъл да се купува Sputnik V или не. "

Забележките на Меркел идват в резултат на. Миналата седмица министър председателят на Саксония Михаел Кречмер пътува до Москва за договаряния с съветското държавно управление за закупуване на дози.

Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан даде обещание, че на всички в Германия, страна с 83 милиона души, може да бъде препоръчана ваксина до юни. До момента са приложени към 25,4 милиона дози ваксини, като 5,96 милиона души са изцяло имунизирани.
 Коронавирус: Протести против полицейския час в няколко града в Германия
Коронавирус: Протести против полицейския час в няколко града в Германия

Полицейският час е най-спорната мярка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР