Германия ще предостави 1 милиард евро безвъзмездни средства за Украйна,

...
Германия ще предостави 1 милиард евро безвъзмездни средства за Украйна,
Коментари Харесай

Германия предоставя 1 милиард евро безвъзмездни средства за Украйна

Германия ще даде 1 милиард евро безплатни средства за Украйна, оповестява "Ройтерс ".

Германският финансов министър, Кристиан Линднер, съобщи, че е заречен средствата на среща с сътрудниците си от Г-7, цитира news.bg.

Той добави, че финансовите министри и шефовете на централните банки са разискали и инфлацията.

"Страните от Г-7 са наясно, че инфлацията сега е един от най-големите стопански опасности. Трябва да поставим съгласувани старания - всеки със личните си благоприятни условия - за битка с инфлацията в света и в нашите стопански системи ", акцентира Линднер.

Днес финансовите министри и шефовете на централните банки на Съединените щати, Япония, Канада, Англия, Германия, Франция и Италия - известни като Г-7, се събраха в някогашната столица на Западна Германия - Бон, с цел да обсъдят по какъв начин да оказват помощ на Украйна да заплаща отговорностите си.

Украйна прави оценка финансовите си потребности на 5 милиарда $ на месец, с цел да изплаща заплатите на държавните чиновници и администрацията да работи макар ежедневните опустошения, причинявани от Русия.

Пакетът за краткосрочно финансиране, който би трябвало да бъде контрактуван от Г-7, ще покрие три месеца от потребностите на Украйна.

Европейската комисия предложи в сряда да даде до 9 милиарда евро заеми на Украйна, обезпечени от държавните управления на Европейски Съюз, за покриване на потребностите на Киев до края на юни.

Комисията също по този начин предложи да се сътвори фонд с неустановен размер от безплатни средства и заеми за Украйна, евентуално взаимно заети от Европейски Съюз, с цел да заплати възобновяване на страната след края на войната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР