Германия ще помогне на Украйна да предостави медицинска помощ за

...
Германия ще помогне на Украйна да предостави медицинска помощ за
Коментари Харесай

Германия изпраща 200 лекари в Украйна, изгражда травматологични центрове

Германия ще помогне на Украйна да даде здравна помощ за жертвите на войната, като ще спомага за построяването на травматологични центрове за лекуване на ранените, ще подарява протези и ще изпрати немски лекари, които ще бъдат в помощ на украинските си сътрудници. Това съобщи при визитата си в Лвов немският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах, представен от международните организации.

„ Украйна се нуждае от филантропична помощ, само че и от нашата поддръжка, освен това доста бързо “, сподели министърът.

В публично известие на здравното министерство на Германия се прецизира, че страната ще дава протези, ще провежда образование на медици за лекуване на изгаряния и ще свърже някои украински лечебни заведения със система за телемедицински услуги. Също по този начин за Украйна ще заминат 200 немски лекари.

Най-големият производител на изкуствени крака в Германия компанията Ottobock към този момент води договаряния с Министерството на здравеопазването за подкрепяне на производството и слагането на протези в мобилни работилници в Украйна, ще спомага и за образование на ортопедични експерти на място, стана ясно от изказване на представител на компанията.

„ Ottobock “ има сътрудници в Украйна и продължава да доставя продуктите си там, а потреблението на мобилни контейнери може да направи допустима доставката на всички места, където мрежата е била разрушена от войната “, сподели той.

СЗО заяви, че от началото на съветската инвазия на 24 февруари са регистрирани близо 290 офанзиви против здравни заведения в Украйна. Германското държавно управление е предоставило на страната здравна помощ на стойност към 100 млн. евро, а здравната промишленост на Германия също е дарило над 100 млн. евро, се споделя още в известието на немското здравно министерство.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР