Германия ще налее 900 милиона евро субсидии за разширяване на

...
Германия ще налее 900 милиона евро субсидии за разширяване на
Коментари Харесай

Германия налива 900 милиона евро субсидии за разширяване на станциите за зареждане на електромобили до 1 милион до 2030-а

Германия ще налее 900 милиона евро дотации за разширение на станциите за зареждане на електрически транспортни средства за семейства и компании, излиза наяве то известие на министерството на превоза.

Най-голямата стопанска система в Европа има към 90 000 публични точки за зареждане, само че желае да ги усили до един милион до началото на идващото десетилетие с вярата да подтиква растежа на потреблението на електрически транспортни средства. Германия се стреми към въглеродна индиферентност до 2045 година, написа Reuters.

По пътищата на Германия се движат към 1,2 милиона изцяло електрически транспортни средства по данни към април, което е много под задачата й от 15 милиона до 2030 година, демонстрират данни на федералния авто орган KBA.

Високите цени, неналичието на станции за зареждане, изключително в селските региони, се считат за главните аргументи за това продажбите на електрически транспортни средства да не порастват изключително.
 Япония толкоз желае да е в конкуренцията за електрически автомобили, че скючи договорка със Съединени американски щати за търговия с минерали
Япония толкоз желае да е в конкуренцията за електрически автомобили, че скючи договорка със Съединени американски щати за търговия с минерали

Западните и китайските производители управляват 90% от международния пазар на електрически автомобили през 2022 година, японските им противници имат дял от 5%

Министерството на превоза заяви, че скоро ще започва две стратегии за финансиране в поддръжка на частни семейства и компании в построяването на зарядни станции със лично зареждане.

От тази есен ще бъдат предоставени до 500 милиона евро дотации за поощряване на независимото доставяне с електричество в частни жилищни здания, при изискване че жителите към този момент имат електромобил, съгласно министерството.

От идващото лято ще бъдат заделени 400 милиона евро за компании, които желаят да изградят инфраструктура за бързо зареждане за търговски коли и камиони.

П рез октомври немското държавно управление утвърди проект на стойност 6,3 милиарда евро за три години за бързо увеличение на броя на станциите за зареждане на електрически транспортни средства в цялата страна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР