Германия ще изпрати помощ на стойност пет милиона евро след

...
Германия ще изпрати помощ на стойност пет милиона евро след
Коментари Харесай

Германия обеща помощ на стойност 5 милиона евро след земетресенията в Афганистан

Германия ще изпрати помощ на стойност пет милиона евро след опустошителните трусове в Афганистан, разгласи през днешния ден в своя обява в " Екс " (доскоро " Туитър " ) немското министерство на външните работи.

Парите ще бъдат предоставени посредством филантропичен фонд за Афганистан, с цел да бъдат подкрепени действия на филантропични организации като " Каритас ", " Спасете децата " и " Уърлд вижън ", само че и филантропична работа на органите на Организация на обединените нации в страната, добави ведомството.

В събота сутринта няколко трусове стреснаха жителите на афганистанска гранична провинция покрай Иран. В рамките на единствено няколко часа земята бе разлюляна девет пъти и повече от 10 села бяха съвсем изцяло разрушени. Двете най-силни трусове бяха с магнитуд 6,3, заяви Геофизичния институт на Съединени американски щати.

Националната организация за ръководство на бедствия през вчерашния ден сподели, че броят на починалите е над 2400 души, а организацията за даване на незабавна помощ на Организация на обединените нации приказва за над 1000 починали.

Днес в Западен Афганистан бе усетено още едно земетресение с магнитуд 4,9, както и второстепенен трус след него. По данни от Европейско-средиземноморския сеизмологичен център епицентърът на земетресението е бил на 40 километра северно от град Херат, в който живеят към 272 хиляди души. Той е бил на дълбочина 10 километра.

Няма информация за потърпевши и вреди от новия трус.

Талибаните се върнаха на власт в Афганистан преди повече от две години, напомня ДПА. Страната е в интернационална изолираност поради репресивната им политика и дискриминация, по-специално против дамите и девойките. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР