Германия ще изпрати на Украйна седем самоходни гаубици в допълнение

...
Германия ще изпрати на Украйна седем самоходни гаубици в допълнение
Коментари Харесай

Германия изпраща тежка артилерия на Украйна

Германия ще изпрати на Украйна седем самоходни гаубици в допълнение към петте артилерийски системи, които холандското държавно управление към този момент е дало обещание, оповестява Би Би Си. Това съобщи немският министър на защитата Кристин Ламбрехт.

Германското държавно управление беше подложено на напън от европейски съдружници, че се забави при даването на оръжия на Украйна и едвам в края на предишния месец разгласи първата си доставка, включваща танкове Gepard.

Повечето от тежките оръжия, които страните от НАТО са изпратили в Украйна до момента, са оръжия от руско произвеждане, само че Съединени американски щати и някои други съдружници започнаха да доставят на Киев западни гаубици.

Тежките артилерийски системи, изпращани в Украйна, се назовават ​​Panzerhaubitze 2000 и немските военни ги разказват като едни от най-модерните в света, тъй че 20 украински бойци ще би трябвало да преминат образование, преди да бъдат изпратени.

Германия разполага единствено с няколко десетки гаубици в бойно положение, а седемте, изпратени в Украйна, ще дойдат от запасите за поддръжка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР