Германия ще изпрати фрегатата F221 Hessen в южната част на

...
Германия ще изпрати фрегатата F221 Hessen в южната част на
Коментари Харесай

Германия праща фрегата в Червено море да лови пирати

Германия ще изпрати фрегатата F221 Hessen в южната част на Червено море за взаимни дейности със западните сътрудници за отбрана на комерсиалното мореплаване от нападенията на йеменските хути, заяви " Билд ".

В събота представител на немското министерство на защитата отхвърли да разяснява пред изданието проектите на Бундесвера.

Междувременно ден по-рано немският министър на защитата Борис Писториус съобщи: " В момента преглеждаме настояването и съществуващите благоприятни условия. Бойната фрегата  " Хесен " е подготвена за деяние ".

Според представител на немското министерство на защитата преди няколко дни Вашингтон е попитал Берлин дали може да окаже поддръжка в Червено море.

В момента в южната част на Червено море патрулират разрушителите на Военноморски сили на Съединени американски щати USS Carney и USS Mason, разрушителят на английския Кралски флот HMS Diamond и фрегатата на френските Военноморски сили FS Languedoc.

На 4 декември Съединените щати оповестиха, че водят дейни полемики с интернационалните сътрудници по отношение на евентуалните благоприятни условия за основаване на военноморска оперативна група в района на Червено море, която да противодейства на опасността и да обезпечи безвредното прекосяване на комерсиалните кораби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР