Германия ще изпадне в дълбока рецесия, ако доставките на руски

...
Германия ще изпадне в дълбока рецесия, ако доставките на руски
Коментари Харесай

Германия е изправена пред удар от €220 млрд., ако спре руския газ

Германия ще изпадне в дълбока криза, в случай че доставките на съветски естествен га за страната ненадейно бъдат спрени. За това предизвестиха водещи немски макроикономисти, представени от CNN Business.

Страната сигурно ще загуби €220 милиарда от икономическа продукция през идващите две години при положение на подобен потрес, съгласно отчет на пет немски стопански института.

Германският Брутният вътрешен продукт ще нарасне единствено с 1,9% през 2022 година и ще се свие с 2,2% през 2023-а. Растежът ще бъде 2,7% тази година, само че в случай че газът продължи да тече.

„ Намаляването на съветския газ би тласнало най-голямата европейска стопанска система в внезапна и дълбока криза “, съобщи Стефан Кутс - изпълнителен шеф в Института за международна стопанска система в Кил.

Разкритията на зверства и догатките за осъществените военни закононарушения в Буча накараха Европейския съюз да ускори икономическите наказания против Москва и да стартира да премисля големия експорт на сила от Русия за първи път, откогато страната нахлу в Украйна.

Лидерите на Европейски Съюз се съгласиха последователно да прекратят вноса на съветски въглища. Според разнообразни източници е доста евентуално вносът на въглища да бъде неразрешен до август.

Но възбраната на съветския газ в кратковременен проект ще провокира безпорядък в Германия, която разчита на Русия за към 46% от своя природен газ, съгласно Международната организация по енергетика. Той се употребява като гориво за отопление на домовете, генериране на електричество и подкрепя зареждането на доста заводи.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР