Германия ще изкара зимата с кураж и смелост въпреки рисковете

...
Германия ще изкара зимата с кураж и смелост въпреки рисковете
Коментари Харесай

Шолц пред Бундестага: Германия ще изкара зимата с кураж и смелост

Германия ще " изкара " зимата с кураж и храброст макар рисковете от дефицит, съобщи канцлерът Олаф Шолц, представен от Франс прес, критикувайки енергийната политика на Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел.

" Ние сме в обстановка, в която можем да кажем, че ще изкараме тази зима, макар цялото напрежение, с помощта на подготовката ни, нещо, което никой не можеше да подсигурява преди три-четири месеца ", сподели Шолц пред Бундестага, който стартира през днешния ден разглеждането на проектобюджета за 2023 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Можем да посрещнем тази зима с кураж и храброст и да подсигуряваме, че страната ни ще излезе от нея ", добави немският канцлер от Социалдемократическата партия.

Наследникът на Ангела Меркел означи също, че е уверен, че Германия е в положение да поеме по пътя на бъдещето, потвърждавайки, че е взел решения с огромен обсег, които са по-важни от взетите през последните десетилетия.

Тези решения към този момент носят плодове, добави той, цитирайки многочислените планове за импорт на полутечен природен газ.

Освен това нивата на съхранен природен газ надвишават 85 на 100, което е много над равнището по същото време на предходната година, съобщи някогашният кмет на Хамбург, хвалейки постигнатите газови съглашения с Франция, Нидерландия и Белгия.

Шолц подлага на критика с настъпателен звук енергийната политика на на ХДС и Християнсоциалния съюз (ХСС), извънредно подвластна от вноса на съветски газ.

Съюзът на двете консервативни партии, управлявали сред 2005 и 2021 година, " е напълно виновен за това, че Германия е взела решения да се откаже от въглищата и нуклеарната сила, без въобще да е имала силата да се ангажира, с каквото и да е, нито да инициира развиването на възобновимата сила ", упрекна немският канцлер.

" Те водиха отбранителни борби против всяка вятърна турбина и всяка отбранителна борба през последните години нанесе щета на Германия ", подлага на критика Шолц, който бе министър на финансите и вицеканцлер в последното съдружно държавно управление на Ангела Меркел.

Олаф Шолц, чийто рейтинг е понижен, съгласно социологическите изследвания, упрекна съперниците си, че са " мамили ", когато са били на власт, и са " прикривали истината, а точно, че е належащо да се усили производството на електрическа енергия с 600 до 800 тераватчаса до края на десетилетието ".

" Добра вест е, че сте в съпротива, с цел да можем да модернизираме индустрията, да останем конкурентоспособни и да не се отклоняваме повече от проблемите на тази страна ", сподели Шолц на ръководителя на ХДС Фридрих Мерц.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР