Германия ще даде нов пакет военна помощ за Украйна, на

...
Германия ще даде нов пакет военна помощ за Украйна, на
Коментари Харесай

Германия ще даде нов пакет военна помощ за Украйна за 1,3 милиарда евро 

Германия ще даде нов пакет военна помощ за Украйна, на стойност 1,3 милиарда евро, съобщ немският министър на защитата Борис Писториус при визитата си в Киев.

Помощта включва четири нови системи за противовъздушна защита ИРИС-Т, чието снабдяване е планувано за 2025 година, както и артилерийски муниции, от които Украйна изпитва остра потребност.

Германия към този момент е доставила на Украйна три системи ИРИС-Т, а доставка на четвърта е планувана за тази година. Четири системи би трябвало да бъдат доставени и през 2024 година, а обещаните през днешния ден - през 2025 година

Ден преди Писториус, в Киев беше министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин до Украйна, който още веднъж съобщи, че Америка поддържа Украйна " в дълготраен проект ". Вашингтон също разгласи нов пакет от оръжия и съоръжение.

В изявление след среща с украинския си сътрудник Рустем Умеров във вторник сутринта немският министър увери Украйна в солидарността на Берлин.

Писториус обаче не сподели нищо за доставки на крилати ракети " Таурус ", за каквито Украйна приканва от месеци, с цел да може да нанася удари по съветски позиции, командни центрове и логистични линии надалеч зад фронта.

Германия се притеснява, че те биха могли да бъдат употребявани за удари навътре в Русия. Киев упорства, че оръжията с огромен обхват са от значително значение, с цел да се принуди съветската войска да отстъпи.

На 12 ноември немският министър на защитата към този момент разгласи удвояване до 8 милиарда евро на в началото плануваната за 2024 година военна помощ за Киев.

От началото на непровокираното навлизане на Русия през февруари предходната година Съединените щати са дали десетки милиарди долари военна и друга помощ на Украйна.

Посещенията на Писториус и Остин в Украйна се състояха на фона на зачестилите съветски въздушни удари по украински цивилен обекти. Украйна се приготвя за увеличение на офанзивите против енергийната инфраструктура на страната през студения сезон, каквито имаше и предходната година.

На 21 ноември съветските войски нанесоха четири ракетни удара по източния украински район Донецк. При ударите, които поразиха основната болница в град Селидово и мината " Котляревска ", беше погубен един граждански, а други шестима бяха ранени.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР