Германия се противопоставя на влизането на Украйна в НАТО и

...
Германия се противопоставя на влизането на Украйна в НАТО и
Коментари Харесай

Украинският посланик: Германия се страхува от Путин

Германия се опълчва на влизането на Украйна в НАТО и Европейския съюз поради " страха от съветския водач Владимир Путин ", съобщи украинският дипломат в Берлин Андрий Мелник в изявление за списание Loyal, съобщи РИА Новости.

Според дипломата присъединението към Северноатлантическия алианс е единственият метод да се подсигурява сигурността на страната. " За страдание нашите немски сътрудници не споделят тази визия, тъй като се опасяват, че по този метод може да се предизвика Путин ", сподели украинският дипломат в Берлин.

Влизането на Киев в НАТО и Европейския съюз е в полза на Германия. Посланикът се опита да обоснове позицията си с обстоятелството, че Украйна е „ неразделна част от западната ценностна общественост “. „ Бихме желали да почувстваме доста повече храброст и поддръжка от Берлин “, продължи посланикът.

Дипломатът напомни обещанието на НАТО да одобри Киев в своите редици на срещата на върха на организацията в Букурещ през 2008 година. В същото време той добави, че не знае за аргументите за " сдържаната " позиция на алианса по въпроса за влизането на Киев. " Това също би бил явен сигнал за Москва ", заключи Андрий Мелник. През 2014 година Русия анексира нелегално украинския полуостров Крим, а също така продължава да води война против украинските сили в Източна Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР