Германия се присъедини към три други държави от ЕС в

...
Германия се присъедини към три други държави от ЕС в
Коментари Харесай

Германия отпуска на 18-годишните по 200 евро за културни събития

Германия се причисли към три други страни от Европейски Съюз в даването на културен пропуск за младежите. Kulturpass ще даде на всеки немец, който навърши 18 години през 2023 година, сумата от 200 евро, които да похарчи за културни артикули, прекарвания и събития , оповестява Euronews.

От схемата могат да се възползват до 750 000 германци. Тя има за цел да изведе младежите от у дома след пандемията. Има опасения, че навиците, зародили по време на локдауна, са останали при някои младежи, които са прекарали последните години вкъщи поради COVID-19.

Друга мотивация е стимулирането на немската сцена на изкуствата.

Ваучерът, който е наличен за потребление посредством приложение, може да се изразходва за необятен набор от неща, в това число музика, спектакъл, концерти и книги. Въпреки това, харченето на всичките €200 за един безценен билет за концерт не е позволено.

Ако акцията се окаже сполучлива, по-късно може да бъде публикувана и в други възрастови групи. Обявявайки програмата министърът на културата на Германия Клаудия Рот съобщи, че културният паспорт е " еквивалент на подарък за рожден ден ".

Германия не е първата страна, която подхваща подобен ход. Подобни акции има в Испания, Франция и Италия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР