Германия се подготвя за домакинството на най-голямото военновъздушно учение в

...
Германия се подготвя за домакинството на най-голямото военновъздушно учение в
Коментари Харесай

Германия е домакин на най-голямото военновъздушно учение на НАТО

Германия се приготвя за семейството на най-голямото военновъздушно обучение в историята на НАТО. Air Defender 2023, което стартира идната седмица, събира 10 000 военнослужещи и 250 самолета от 25 страни, които ще отговорят на симулирана офанзива против страна-членка на Алианса.Само Съединените щати изпращат 2000 военнослужещи от Националната въздушна армия и към 100 самолета.
Това е обучение, което би впечатлило всеки, който го гледа. То е едно от най-великите събития в нашия дух на независимост. Показваме какъв брой сме готови през днешния ден. Никой не трябва да подценява силата и духа на този боен съюз. Ще бъда сюрпризирана, в случай че някой международен водач не вземе под внимание какво демонстрира това обучение за духа на нашия съюз, в това число господин Путин.
Ейми Гутман – дипломат на Съединени американски щати в Германия 

Докато проектите за учението са още от 2018 г, нахлуването на Русия в Украйна принуди военният блок да стартира ускорена подготовка за опцията от офанзива на територията на някой от съдружниците, които имат граница с Русия.Швеция, която се надява скоро да се причисли към НАТО, и Япония, също ще вземат участие в учението.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР