Германия се очертава като световен лидер в новото поколение технологии

...
Германия се очертава като световен лидер в новото поколение технологии
Коментари Харесай

Умният транспорт се развива най-добре в Европа

Германия се обрисува като международен водач в новото потомство технологии за подвижност

Напредъкът на интелигентния превоз значително зависи от публично-частните партньорства и държавните начинания (снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на решения за образован превоз е един от най-големите и в същото време бързо разрастващи се света на технологиите. Той възлиза на 120,4 милиарда щатски $ за отминалата 2023 година, само че ще нарасне до 310,65 милиарда $ до 2030 година, или приблизително с по 14,5% годишно. Европа пък е районът, който се утвърждава като пазарен водач и като размер, и като качество на нововъведенията, когато става дума за новото потомство транспортни системи.


Индустрията на така наречен образован превоз включва необятна гама от технологии и решения, ориентирани към възстановяване на транспортните системи, понижаване на тапите, повишение на сигурността и общата успеваемост. Популярността на тази промишленост нараства бързо вследствие на урбанизацията, увеличеното запушване на трафика, опасенията за околната среда и разпространяването на устройства за интернет на нещата (IoT).
още по темата
Пазарът на системи за образован превоз се стреми да предложи справяне с рестриктивните мерки и сложността на актуалните транспортни системи посредством потребление на най-съвременни технологии. Свързани транспортни средства, интелигентни системи за ръководство на трафика, електрически и самостоятелни транспортни средства, разбор на данни и платформи за подвижност като услуга (MaaS) – това са единствено някои от известните образци за сходни технологии.

Автомобилите, оборудвани със датчици и информационни технологии, разрешават шерване на данни в действително време сред коли, инфраструктура и централизирани системи. Разнообразието от комфортни функционалности може да включва връзка от транспортно средство до транспортно средство, планирана поддръжка и усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера. В допълнение, концепцията за подвижността като услуга (MaaS) обезпечава интегриран метод към подвижността.

MaaS платформите разрешават на потребителите да възнамеряват, резервират и заплащат за доста типове превоз посредством едно приложение, предоставяйки комфортна и гъвкава опция на обичайните транспортни парадигми. В интелигентния транспортен бизнес анализът на данни е от решаващо значение за даване на информация за моделите на трафика, държанието на потребителите и успеваемостта на инфраструктурата. Тези разбори разрешават на държавните управления и доставчиците на транспортни услуги да вземат по-информирани решения, да ръководят дейностите си по-ефективно и да усъвършенстват преживяването на потребителите.
IoT и автоматизация
Възприемането на IoT (Интернет на нещата) и технологиите за автоматизация са от решаващо значение за по-нататъшното софтуерно развиване в региона на интелигентния превоз. Това доближаване на авангардни технологии трансформира метода, по който хората и нещата се движат в градските и междуградските зони. Симбиозата на IoT и автоматизацията води до нараснала успеваемост, сигурност и резистентност.

Интегрирането на технологията IoT е сериозен съставен елемент в напредъка на интелигентния превоз. IoT основава мрежова екосистема, позволяваща шерване на данни в действително време и взимане на решения посредством консолидиране на датчици, информационни устройства и принадлежности за разбор на данни в коли, инфраструктура и градска среда. Превозните средства, оборудвани с IoT устройства, могат да се свързват между тях, със системите за надзор на трафика и даже с хора, предоставяйки цялостна картина на транспортния пейзаж.

Тази съгласуваност в действително време усъвършенства ръководството на трафика, усъвършенства маршрутите и понижава тапите. Освен това технологията на IoT разрешава планирана поддръжка, позволяваща ранна диагностика на проблеми с транспортното средство и попречване на повреди, допринасяйки за по-равномерни действия и понижено време на престой.

Освен това, приемането на такива технологии също подклажда концепцията за подвижност като услуга (MaaS). Решенията вид MaaS комбинират IoT съгласуваност и автоматизация, с цел да обезпечат на потребителите безпроблемен достъп до няколко типа превоз, в това число публичен превоз, споделено пътешестване, шерване на колела и даже самостоятелни таксита, всичко това посредством едно приложение. Тази тактика за интеграция усъвършенства комфорта на клиентите, като предлага информация в действително време, лесни резервации и персонализирани направления за пътешестване, свеждайки до най-малко нуждата от владение на персонален автомобил и насърчавайки прехода към по-устойчиви и ефикасни транспортни решения.

Освен това безпилотните транспортни средства трансформират транспортната идея. Автономните коли, които разчитат на съвременни датчици, камери, LiDAR и изкуствен интелект, скоро ще са способни да се движат по пътищата и да взаимодействат със заобикалящата ги среда без нужда от човешка интервенция. Освен това технологията за автоматизация може да усъвършенства потока на трафика. Това ще разреши на транспортните средства да споделят и да се координират между тях, намалявайки неочакваните промени на лентата и внезапните прекъсвания, допринасяйки за понижаване на тапите.
Държавни начинания и ПЧП
Все по-многобройните държавни начинания и появяването на модели на публично-частно партньорство (ПЧП) са сериозни движещи сили за напредъка на интелигентните транспортни системи. Докато светът се урбанизира, тапите, паниките за околната среда и нуждата от по-ефективни решения за подвижност подтикват държавните управления и корпоративните организации да работят във все по-тясна връзка, с цел да възприемат нови транспортни технологии и тактики.

Партньорствата включват съдействие сред държавни и бизнес-организации, като се употребяват опциите на всяка страна за реализиране на общи цели. ПЧП разрешават обединяването на запаси, опит и нови технологии в подтекста на интелигентния превоз, което другояче би било мъчно за обособените организации. Тази връзка предизвиква синергията, водеща до основаването и осъществяването на всеобхватни решения за проблемите на градската подвижност.

На доста места компании като Uber и Lyft са образували съюзи с локалните държавни управления, с цел да обезпечат решения за транспортна съгласуваност, елиминирайки търсенето на персонално транспортно средство и смекчавайки тапите. Тези съдействия предизвикват вариантите за мултимодален превоз посредством консолидиране на техните платформи с мрежи за публичен превоз и позволяване на споделени пътувания, което прави градската подвижност по-удобна и ефикасна.

Освен това държавните управления и софтуерните компании си сътрудничат за внедряване на датчици, камери и принадлежности за разбор на данни, които следят и усъвършенстват трафика в действително време. Тази координирана самодейност понижава тапите, редуцира времето за пътешестване до работното място и усъвършенства пътната сигурност. Градовете, да вземем за пример, си сътрудничат с софтуерни компании, с цел да разработят платформи за шерване на данни, които оферират на пътуващите информация за трафика в действително време, което им разрешава да вземат осведомени решения за пътешестване.
Европа, Германия
Европейският пазар на системи за образован превоз включва огромно многообразие от нови технологии и решения, ориентирани към усъвършенстване на транспортните системи, повишение на сигурността, понижаване на излъчванията и възстановяване на цялостната градска подвижност. Тази промишленост се отличава с включването на цифрова връзка, разбор на данни, устройства за интернет на нещата (IoT) и автоматизация за основаване на интелигентни транспортни среди. Докато държавните управления и фирмите от частния бранш работят дружно за справяне с тези компликации, пазарът на образован превоз продължава да се уголемява и развива.

Германия се откроява като пазарен водач в интелигентния превоз. Иновативният дух на страната, мощните индустриални благоприятни условия и добре откритият авто бранш я изведоха в челните редици на революцията в интелигентния превоз. Освен това градовете в Германия бързо одобряват стратегии за образован превоз. Интелигентни системи за ръководство на трафика, които употребяват IoT датчици и разбор на данни за усъвършенстване на трафика, понижаване на тапите и възстановяване на сигурността, се внедряват в градове като Берлин, Мюнхен и Хамбург.

Решимостта на Германия да дава многочислени и благоприятни условия за транспортна съгласуваност и подвижност се вижда от внедряването на интелигентни решения за подвижност като платформи за шерване на транспорти, услуги за електронни скутери и интегрирани приложения за публичен превоз.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР